1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 08 SJ3 - Nordstrand Juleextra - Gustav Foseid & Svein Yngvar Willassen

En tråd i 'Spesial juleøl' startet av Webmaster, 13 Nov 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Nordstrand Juleextra
    Øltype: Imperial Stout, krydret
    Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
    OG: 1075
    FG: 1018
    Farve (beregnet): 153 EBC
    Beregnet bitter: 46 IBU
    Vørtermengde: 11 l
    Sluttvolum: 9 l

    Malt & sukker
    2500 gram 81 % Pale              7 EBC
    200 gram  6 % Black          1400 EBC
    200 gram  6 % Roasted Barley 1100 EBC
    200 gram  6 % Sjokolademalt  800 EBC

    Vann
    10 l til innmesking
    10 l til skylling

    Meskeskjema
    60 min 65 °C

    Humle
    30 gram Cascade            Pellet 7.5 %-alfa 60 min
    10 gram East Kent Golding  Pellet 5.5 %-alfa 10 min
    5 gram Styrian Golding    Pellet  ? %-alfa 0 min

    Krydder og andre tilsetninger
    75 gram  Valnøtter      koketid 60 min
    2 ts gram Hel kardemomme  koketid 60 min
    2 ts gram Hel koriander  koketid 60 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: øvrig Irish Ale Bunnfall

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    6 dager ved 18 °C
    Lagring              ca 300 dager ved 18 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 4.12.2007
    Tappedato: 16.12.2007

    Kommentar: Oppskriften er tildels "rekonstruert", da brygget ble brygget sammen med et annet brygg.[/tt]
     

Del denne siden