JK 08 SJ3 - Nordstrand Juleextra - Gustav Foseid & Svein Yngvar Willassen

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Nordstrand Juleextra
Øltype: Imperial Stout, krydret
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1075
FG: 1018
Farve (beregnet): 153 EBC
Beregnet bitter: 46 IBU
Vørtermengde: 11 l
Sluttvolum: 9 l

Malt & sukker
2500 gram 81 % Pale              7 EBC
200 gram  6 % Black          1400 EBC
200 gram  6 % Roasted Barley 1100 EBC
200 gram  6 % Sjokolademalt  800 EBC

Vann
10 l til innmesking
10 l til skylling

Meskeskjema
60 min 65 °C

Humle
30 gram Cascade            Pellet 7.5 %-alfa 60 min
10 gram East Kent Golding  Pellet 5.5 %-alfa 10 min
5 gram Styrian Golding    Pellet  ? %-alfa 0 min

Krydder og andre tilsetninger
75 gram  Valnøtter      koketid 60 min
2 ts gram Hel kardemomme  koketid 60 min
2 ts gram Hel koriander  koketid 60 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Irish Ale Bunnfall

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    6 dager ved 18 °C
Lagring              ca 300 dager ved 18 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.12.2007
Tappedato: 16.12.2007

Kommentar: Oppskriften er tildels "rekonstruert", da brygget ble brygget sammen med et annet brygg.[/tt]
 
Tilbake
Topp