Skal hive et julebrygg ihop nå straks, og satser på å sprette første flaska sjølvaste julaften.
Hva tror dere om følgende oppsett?
Malt
5 kg Pale Malt
500g Munich Mørk, 25 EBC
500g Caramalt, 30 EBC
500g Caramel Malt Ekstra Mørk, 120 EBC
Totalt: 6.5 kg
Humle
13g Chinook, 11,3%, de siste 60 minuttene
50g Centennial, 10%, de siste 15 minuttene
50g Centennial, 10%, de siste 2 minuttene
50g Centennial, tørrhumle etter 7 dgr
Totalt: 163g
Gjær
Wyeast 1056 / Safale US-05
Tillegg:
5 gram Stjerneanis
20 gram Appelsinskall
15g Kanelstang
1 vaniljestang
Hva tror dere om følgende oppsett?
Malt
5 kg Pale Malt
500g Munich Mørk, 25 EBC
500g Caramalt, 30 EBC
500g Caramel Malt Ekstra Mørk, 120 EBC
Totalt: 6.5 kg
Humle
13g Chinook, 11,3%, de siste 60 minuttene
50g Centennial, 10%, de siste 15 minuttene
50g Centennial, 10%, de siste 2 minuttene
50g Centennial, tørrhumle etter 7 dgr
Totalt: 163g
Gjær
Wyeast 1056 / Safale US-05
Tillegg:
5 gram Stjerneanis
20 gram Appelsinskall
15g Kanelstang
1 vaniljestang