Juleøl - synspunkter?

Skal hive et julebrygg ihop nå straks, og satser på å sprette første flaska sjølvaste julaften.
Hva tror dere om følgende oppsett?

Malt
5 kg Pale Malt
500g Munich Mørk, 25 EBC
500g Caramalt, 30 EBC
500g Caramel Malt Ekstra Mørk, 120 EBC
Totalt: 6.5 kg

Humle
13g Chinook, 11,3%, de siste 60 minuttene
50g Centennial, 10%, de siste 15 minuttene
50g Centennial, 10%, de siste 2 minuttene
50g Centennial, tørrhumle etter 7 dgr
Totalt: 163g

Gjær
Wyeast 1056 / Safale US-05

Tillegg:
5 gram Stjerneanis
20 gram Appelsinskall
15g Kanelstang
1 vaniljestang
 
Ser ut som en ABA med krydder. Selv ville jeg dratt ned senhumlinga og droppet tørrhumlinga for å la krydderet og malten få litt plass i nesa. Men det er smak og behag. Som juleøl tenker jeg en øl som er litt annerledes enn det man brygger til vanlig, så da ville jeg latt humla vike.
 
Har vurdert å prøve meg på Gahr sin Christmas Amber selv, hvordan ble resultatet? Ble det vellykket med ekstra krydder?
 
Tilbake
Topp