Julesaison

Jon F

 
Inspirert av 7 Fjell sin Lyderhorn - Saison Noir, så tenkte jeg å lage en julesaison med utgangpsunkt i oppskrifta på lyderhorn. Tenkte jeg skulle gjøre den med litt mindre brent preg og en smule lavere OG. Noen innspill på denne?

Usikker på hvordan den bør gjæres, siden jeg aldri har lagd en saison før. Tenkte kanskje å følge oppskrifta fra Brewing Classic Styles med gradvis økning fra 20-27 grader over to uker.

Har økt munchenmalten for å få mer "juleølpreg", erstatta halvparten av Special B med crystal, redusert mengden carafa og droppet kryddertilleggene. IBU justert ned litt på grunn av lavere OG.

OG 1.062
FG(beregnet) 1.008
Alk: 7.0

Pilsnermalt - 65%
Munchenermalt 15%
Special B - 4.5%
Pale Crystal 80 EBC - 4.5%
Carafa II - 3%
Mørk Kandissirup - 8%

Horizon - 40 IBU - 60 min
1.25 g/l Amarillo - 15 min
1.25 g/l Amarillo - Whirlpool

Gjær: Wyeast French Saison

Originaloppskrifta: http://www.7fjellbryggeri.com/brewourlyderhorn
 
Jeg kjenner ikke Lyderhorn, men synes oppskriften ser fin ut. For meg virker det som en god ide å ikke ha mer Special B.
 
Denne ble forøvrig ikke spesielt god. Ikke så værst smak, men både aroma og ettersmak ble helt feil. Alt for mye nellik/krydder og ikke sånn hvit pepper som jeg hadde tenkt. Mistenker gjæringstempen har skylda. Lå på 20-22 grader første uka. Bør kanskje tørre å gå høyere for den ekte Saison-aromaen?
 
Tilbake
Topp