Inspirert av 7 Fjell sin Lyderhorn - Saison Noir, så tenkte jeg å lage en julesaison med utgangpsunkt i oppskrifta på lyderhorn. Tenkte jeg skulle gjøre den med litt mindre brent preg og en smule lavere OG. Noen innspill på denne?
Usikker på hvordan den bør gjæres, siden jeg aldri har lagd en saison før. Tenkte kanskje å følge oppskrifta fra Brewing Classic Styles med gradvis økning fra 20-27 grader over to uker.
Har økt munchenmalten for å få mer "juleølpreg", erstatta halvparten av Special B med crystal, redusert mengden carafa og droppet kryddertilleggene. IBU justert ned litt på grunn av lavere OG.
OG 1.062
FG(beregnet) 1.008
Alk: 7.0
Pilsnermalt - 65%
Munchenermalt 15%
Special B - 4.5%
Pale Crystal 80 EBC - 4.5%
Carafa II - 3%
Mørk Kandissirup - 8%
Horizon - 40 IBU - 60 min
1.25 g/l Amarillo - 15 min
1.25 g/l Amarillo - Whirlpool
Gjær: Wyeast French Saison
Originaloppskrifta: http://www.7fjellbryggeri.com/brewourlyderhorn
Usikker på hvordan den bør gjæres, siden jeg aldri har lagd en saison før. Tenkte kanskje å følge oppskrifta fra Brewing Classic Styles med gradvis økning fra 20-27 grader over to uker.
Har økt munchenmalten for å få mer "juleølpreg", erstatta halvparten av Special B med crystal, redusert mengden carafa og droppet kryddertilleggene. IBU justert ned litt på grunn av lavere OG.
OG 1.062
FG(beregnet) 1.008
Alk: 7.0
Pilsnermalt - 65%
Munchenermalt 15%
Special B - 4.5%
Pale Crystal 80 EBC - 4.5%
Carafa II - 3%
Mørk Kandissirup - 8%
Horizon - 40 IBU - 60 min
1.25 g/l Amarillo - 15 min
1.25 g/l Amarillo - Whirlpool
Gjær: Wyeast French Saison
Originaloppskrifta: http://www.7fjellbryggeri.com/brewourlyderhorn