Jeg har akkurat smakt på mitt 2. forsøk på pilsner, riktignok første med Speidel. Etter 14 dager på fat, smakte den tynnt og litt søtt!
Mesket på 65 grader i 45 min og 66 grader i 45 min. Brukte Saflager S-23 (som forrige gang). Primærgjæringen var over etter 5-6 dager, men jeg lot karet stå i ca 14 dager før tapping. Temp. var på 14 grader (også som forrige gang). Mener selv at rensligheten har vært god. OG var på 1.055 og SG på 1.016
Første forsøket endte opp med en pilsner som jeg syntes jeg kunne tilby gode venner. Denne må nok komme seg vesentlig før jeg bestemmer meg for å skjenke andre. Uansett hadde jeg tenkt at den skal stå til begynnelsen av desember før avgjørelse blir tatt (lagrings temperatur 5 grader), men er det noe håp om bedring da??
Har brukt pilsnermalt fra Stana (Weyermann) og Zaas humle (pellets) også dette som forrige gang.
Takknemlig for tips, gode råd og trøst!!
Paal
Mesket på 65 grader i 45 min og 66 grader i 45 min. Brukte Saflager S-23 (som forrige gang). Primærgjæringen var over etter 5-6 dager, men jeg lot karet stå i ca 14 dager før tapping. Temp. var på 14 grader (også som forrige gang). Mener selv at rensligheten har vært god. OG var på 1.055 og SG på 1.016
Første forsøket endte opp med en pilsner som jeg syntes jeg kunne tilby gode venner. Denne må nok komme seg vesentlig før jeg bestemmer meg for å skjenke andre. Uansett hadde jeg tenkt at den skal stå til begynnelsen av desember før avgjørelse blir tatt (lagrings temperatur 5 grader), men er det noe håp om bedring da??
Har brukt pilsnermalt fra Stana (Weyermann) og Zaas humle (pellets) også dette som forrige gang.
Takknemlig for tips, gode råd og trøst!!
Paal