Finn Berger
Moderator
- jeg mener; vi må jo snakke om brygging her, og hvorfor ikke om brygging av engelsk bitter?
Nå bladde jeg nettopp gjennom de fem-seks siste sidene med innlegg her på forumet, og det slo meg at nesten ingen skriver om brygging. Derimot er det mye om bygging - eller i alle fall om utstyr. Eller om arrangementer eller om konkurranser, eller om ... nåja. Og det er jo bra, det. Jeg mener ikke at folk ikke skal poste om det de har posta om.
Men altså; engelsk bitter.
Jeg vil gjerne høre folk snakke om engelsk bitter, men kanskje er det nesten ingen som brygger engelsk bitter? Når jeg tenker meg hardt om, så tror jeg ikke det var noen som serverte engelsk bitter på Norsk Ølfestival nå nylig. Men jeg kan jo huske feil.
Ikke er det mulig å oppdrive en eneste engelsk bitter hverken i butikk eller på pol her på Hadeland, heller. Burde ikke dette ølet snart havne på rødliste? Sammen med oss som liker det, kanskje?
Det kan være mange grunner til ikke å like engelsk bitter. Ofte er det ikke særlig godt, faktisk - eller jeg synes at det ofte ikke er særlig godt. Og ofte skyldes det bruken av karamellmalt. Men på den annen side kan du ikke brygge dette ølet uten karamellmalt. Da sitter du antakelig der med en Golden Ale, og om du sier "Hvorfor ikke, det er jo godt?", så skal ikke jeg motsi deg.
Men så er det det, da, at noen ganger er en bitter helt ålræit. På kvelden. Når du sitter og prater og drikker og hygger deg, f.eks.. Og da kan det plutselig slå deg, mens du er travelt opptatt med å løse verdensproblemene - eller bidra til dem etter beste fattige evne, det hender jo også - at pokker, dette ølet her er jo heeelt fantastisk.
Og det er dit jeg vil. Jeg vil brygge det ølet.
Kan vi snakke om å brygge det ølet?
edit: @msevland minte meg på at det finnes en fin tråd om britisk øl her på forumer fra før, startet av @Stig Aa. : Britisk øl - helt ut?
Noen fler:
En serie engelske øl.
Engelsk golden ale-erfaringer
Humle til britiske øl
English mild
WLP023 Burton Ale
Standard/ordinary bitter
Nå bladde jeg nettopp gjennom de fem-seks siste sidene med innlegg her på forumet, og det slo meg at nesten ingen skriver om brygging. Derimot er det mye om bygging - eller i alle fall om utstyr. Eller om arrangementer eller om konkurranser, eller om ... nåja. Og det er jo bra, det. Jeg mener ikke at folk ikke skal poste om det de har posta om.
Men altså; engelsk bitter.
Jeg vil gjerne høre folk snakke om engelsk bitter, men kanskje er det nesten ingen som brygger engelsk bitter? Når jeg tenker meg hardt om, så tror jeg ikke det var noen som serverte engelsk bitter på Norsk Ølfestival nå nylig. Men jeg kan jo huske feil.
Ikke er det mulig å oppdrive en eneste engelsk bitter hverken i butikk eller på pol her på Hadeland, heller. Burde ikke dette ølet snart havne på rødliste? Sammen med oss som liker det, kanskje?
Det kan være mange grunner til ikke å like engelsk bitter. Ofte er det ikke særlig godt, faktisk - eller jeg synes at det ofte ikke er særlig godt. Og ofte skyldes det bruken av karamellmalt. Men på den annen side kan du ikke brygge dette ølet uten karamellmalt. Da sitter du antakelig der med en Golden Ale, og om du sier "Hvorfor ikke, det er jo godt?", så skal ikke jeg motsi deg.
Men så er det det, da, at noen ganger er en bitter helt ålræit. På kvelden. Når du sitter og prater og drikker og hygger deg, f.eks.. Og da kan det plutselig slå deg, mens du er travelt opptatt med å løse verdensproblemene - eller bidra til dem etter beste fattige evne, det hender jo også - at pokker, dette ølet her er jo heeelt fantastisk.
Og det er dit jeg vil. Jeg vil brygge det ølet.
Kan vi snakke om å brygge det ølet?
edit: @msevland minte meg på at det finnes en fin tråd om britisk øl her på forumer fra før, startet av @Stig Aa. : Britisk øl - helt ut?
Noen fler:
En serie engelske øl.
Engelsk golden ale-erfaringer
Humle til britiske øl
English mild
WLP023 Burton Ale
Standard/ordinary bitter
Sist redigert: