Kjøp av cornelius fat

Hei

Har lest følgende intro til cornelius fat.
Når man kjøper seg et fat (brukt), er det da  slik å forstå at man også må kjøpe alt utstyret nevnt på linken over, i tillegg?

Koblinger, O-ringer, Stigerør osv osv?

Noen som kan klarere hva jeg må passe på å kjøpe førstegang jeg kjøper et fat?
Tenker å kjøpe på http://beerkits.dk/butik/catalog/index.php <- noen som har erfaringer, eller bedre alternativer? Pris og rask levering gjelder :)
 
Hei, du får kjøpt brukte corneliusfat på Vin & Bar til 400,-. De har litt reservedeler der, ellers kan du få kjøpt det på Petit Agentur når det trengs, samt alltid greit å ha 1 ekstra sett liggende med O-ringer (spesielt de små) og ventiler.
Anbefaler 7129 White-oil til smøring av inn- og utventilene.
 
ok - takk for svar.
Litt uklart fortsatt for meg, hva som inngår i et fat når man kjøper det. Disse reservedelene, må de kjøpes i tillegg til fatet når jeg går til anskaffelse av det?

Hurtigkoblinger, O-ringer, stigerør, kobling for gas osv - er dette deler som hører til et fat - altså som jeg i utgangspunktet ikke skal trenge å kjøpe i tillegg?

Når man kjøper et fat - foruten fatet - hva mer må man kjøpe for at fatet skal kunne brukes?
 
Fatene er komplett og klar til bruk, om de er testet og overhalt vil det være spesifisert, men i tillegg må du nok ha inn/ut koblinger, de som er monter på slangene og ikke fatet, men ettervert vil det lekke og du trenger o-ringer til inn/ut kobling og lokk som står på fatet.
 
Takker.
Da er det klart for meg  ;D
Er det slik at petit agentur og vinOgBar er det greieste i Norge? Hva med brygging.no ?

Erfaring å bestille fra danmark? De ligger på halve prisen på fat ser det ut til?
 
Er på utkikk etter fat jeg også. De var billige de på beerkits ja. Virker som om det lønner seg å bestille derfra så lenge en bestiller mer enn ett fat. I alle fall i forhold til vinogbar, som forøvrig har vært utsolgt lenge nå.
 
Maltbua har også. Om du bor i Voss-Bergen eller omegn, er det ikke umulig at du kan få fatene levert på døra...
 
Jeg kjøpte 4 fat fra maltbazaren.dk for en måned siden, og disse hadde ikke sikkerhetsventil. Kanskje ikke et stort problem, men allikevel..
Kjekt å vite hvis man skal handle
 
Endte til slutt med å bestille fra brygging.no
Ikke spesielt billige, men det virker som du får ordentlige varer og de var veldig imøtekommende på mail og spørsmål. Gikk for ett stykk i første omgang så får vi se hva det blir til fremover. Er jo rimelig upløyd terreng enda, og har endel å lære så jeg håper det blir bra :)
 
Da er fatet i hus - og jeg skjønner nå at jeg aldri har tatt i, eller hatt noe med slike fat å gjøre tidligere :D

Har derfor noen spørsmål, jeg håper noen kan svare på:

1) Fatet jeg bestilte, var brukt og veldig lett, noe som tyder på at det ikke inneholder veske (det hadde jeg da heller ikke ventet :) ) - Det er likevel litt uklart for meg om det faktisk er trykk-satt, eller ikke? Det var i hvertfall trykk, når jeg trykket ned den ene "tuten" merket out - men er det "lef over"-trykk, eller fordi det er klargjort? Stod ingenting på sidene til brygging.no om at de selger brukte fat, ferdig trykk-satt. Noen som er kjent med brukte fat og vet sånn omtrentlig hvordan tilstand disse bruker å være i?

2) Siden jeg aldri har hatt noe med fat, eller andre trykk-satte ting å gjøre: hvordan forholder jeg meg til et slik fat, som jeg ikke vet om er trykk-sett eller ei? Kan jeg bare åpne det, helt uten videre, uten fare for å miste hode fra en cornelius-rakett el.l.?

3) Noen tips på veien hvordan jeg håndterer dette?
 
Hei

Om det er en sikkerhetventil på den dra i denne til alt eventuellt trykk er ute. Deretter er det bare å åpne fatet og rengjøre det. Er det ikke en slik ventil kan du trykke ned "out" utgangen slik du gjorde til du hører at det ikke er mer trykk i fatet.
 
Og når du snakker om en 'rakett', dette gjelder egentlig bare vanlige bryggerifat som har selve stangen i åpningen, den kan skyte opp dersom man ikke fjerner først. Corneliusfat er sånt sett tryggere å bruke. Forresten, så vil du ikke en gang få ut lokket dersom fatet er trykksatt, siden lokket blir presset mot kanten fra innsiden. :)

Noen andre tråder som kan være av interesse:

http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=88.0 http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=363.0;all
 
Sjekk ut følgende videoer på YouTube, 'Kegging', del 1 til 4. Chris Knight demonstrerer bruk, vask, desinfisering og tapping.
Særs klargjørende og nyttig!

Og ett tillegsstips: På videoen bruker han en slange for å fylle øl helt ned i bunnen av fatet. Rør helt ned i bunnen har du jo, nemlig øl-ut-røret. Lag en hurtigkobling med en utventil og en slange til slikt bruk, og løsne sikkehetsventilen under tapping slik at overflødig luft/co2 kan slippe ut og gi plass for ølet.


http://www.youtube.com/watch?v=hC7MDb0IuLs http://www.youtube.com/watch?v=Eu68wZcTztc
http://www.youtube.com/watch?v=Zfze6fBYEe4 http://www.youtube.com/watch?v=9dIwFVIGXgI
 
Det var en bra forklaring om hvordan man kan gå til verks for å rengjøre og desinfisere fat og tappetårn!  :clap:

Eneste kommentar jeg har er til rengjørings- og desinfiseringsmidlene han bruker. Når han rengjør fat og tårn så bruker han pulver (oxi). I dette stadiet bruker jeg kristallsoda eller kaustisk soda, ikke så veldig konsentrert. Petit selger Stoutrens til samme formål. Det kan være farlig å ha for sterk konsentrasjon soda, for hvis man bruker CO2 for å trykke det ut, så har man i prinsipp syre og base som kommer i kontakt. Det er sikkert derfor han velger å bruke Oxi som er syrebasert. Pass uansett opp for øyene dine!

Når han bruker Starsan fra den rare flasken så bruker jeg fosforsyre, slik Petit Agentur selger som Sterkrens. Så trenger man ikke skylle tingene etterpå.
 
Tilbake
Topp