Beklager om dette blir en dobbel tråd, søkte på forumet, men fant få refleksjoner rundt det (mest om filtrering o.l.)
Tappet ølet på flasker i går etter 10 dager primær/sekundær gjæring, FG nede i 1.004 (fra 1.040)
Brukt American Ale yeast, som nok flokkulerer lite, men var overasket over hvor grumsete det fortsatt var.
Det smakte ok, litt tynn smak kanskje, og mye mindre humle enn jeg hadde trodd (skulle blitt en super-bitter IPA).
Kan jeg ha fått kontaminasjon?
Vil ølet klarne på flaske?
Var litt brå når jeg tilsatte skyllevann i mesken, kan det være grunnen til grums (og ikke gjær)?
Tappet ølet på flasker i går etter 10 dager primær/sekundær gjæring, FG nede i 1.004 (fra 1.040)
Brukt American Ale yeast, som nok flokkulerer lite, men var overasket over hvor grumsete det fortsatt var.
Det smakte ok, litt tynn smak kanskje, og mye mindre humle enn jeg hadde trodd (skulle blitt en super-bitter IPA).
Kan jeg ha fått kontaminasjon?
Vil ølet klarne på flaske?
Var litt brå når jeg tilsatte skyllevann i mesken, kan det være grunnen til grums (og ikke gjær)?