Knuse kald malt, forskjell fra temperert? (stuck mash)

AudunWS

Dommer
I går var jeg skikkelig gira og skulle brygge for første gang på nytt oppsett, det gikk i dass!
Oppsettet er likt som det gamle, bare mindre. Dvs Boilermaker og Marsh-pume, og på det gamle har jeg aldri hatt problemer med tett mesk
Resultatet i går var at mesken så ut som melk og til slutt svidde hele driten seg

Så hva forårsaker dette?

Det er et par ting jeg kan tenke på;
* Malten knuses mer når den er kald
* Silbunn på Boilermaker 10G oppfører seg ikke likt som på en 15G

Forslag?
Tanken er å prøve å brygge i morgen igjen...
 
Prøv å kondisjonere malten. DVS å tilføre ca 2% fuktighet ca 15 min før kværning. Jeg har puttet hel malt i søppelsekk og brukt en sprayflake med vann. Sprutet litt, ristet på sekken i flere omganger. Får helere skall på malten og bedre sirkulasjon.
Ev så har møllen din forandret seg, sjekk med bladføler
 
Tilbake
Topp