Heisann,
Jeg har en mm3 innstilt på 1,35 til knusing av malt. Brygger forøvrig på en Speidel som liker det litt grovt.
Har lest litt rundt, og det skrives at hvetemalt trenger en mindre åpning mellom valsene for å bli knust enn f.eks pilsnermalt.
Hva bør en gjøre? Knuse hvetemalt for seg selv, eller bruker dere og kjøre alt malt samtidig i kverna?
I tilfelle, hvilken åpning mellom valsene bruker dere? (som passer speidel)
Er det forresten noen andre malttyper en bør være på obs på, som kan trenge smalere/videre åpning mellom valsene?
Jeg har en mm3 innstilt på 1,35 til knusing av malt. Brygger forøvrig på en Speidel som liker det litt grovt.
Har lest litt rundt, og det skrives at hvetemalt trenger en mindre åpning mellom valsene for å bli knust enn f.eks pilsnermalt.
Hva bør en gjøre? Knuse hvetemalt for seg selv, eller bruker dere og kjøre alt malt samtidig i kverna?
I tilfelle, hvilken åpning mellom valsene bruker dere? (som passer speidel)
Er det forresten noen andre malttyper en bør være på obs på, som kan trenge smalere/videre åpning mellom valsene?