Kobbermanifold for mesking

Hei,
Har i dag en Graifather30, hvor standardutstyret er en silikonslange som plasseres over maltrøret under mesking.

1- Jeg vurderer å lage meg en kobbermanifold for å fordele mesken bedre over maltrøret, da det ellers bare tilfører mesken på ett punkt. Er dette nødvendig, eller bortkastet?
2- Er det helseskadelig å la varm mesk sirkulere gjennom et kobberrør? Vil det slippe fra seg mye kobber i ølet på grunn av varmen?

Har ikke så god peiling på hvordan kobber oppfører seg. :)
 
Det burde egentlig ikke være nødvendig på en Grainfather siden det stort sett vil ligge væske jevnt fordelt over hele maltrøret kontinuerlig. Overskuddet går ned i senter samtidig som det siger gjennom maltrøret.
 
1. Bortkastet, har testet med å flytte silikonslangen rundt omkring under mesk. Men det eneste som hjelper på utbytte er å ta en pause og løfte av øverste eist. Røre litt i mesk, og sette rist på plass og fortsette.
 
Tilbake
Topp