MortenB82 skrev:Jeg forsøkte først uten caramel malt, men da ble den så veldig lys i forhold til typespesifikasjonen. Jeg bestilte både Hallertauer Mittelfrüh og Saaz, så jeg får se om jeg bare bruker førstnevnte.
Gahr skrev:Kölsch er da ofte svært lys? Ikke uvanlig med 100 % pilsnermlt i kölsch.
Tim skrev:Tror dere det vil bli et bra øl hvis jeg følger oppskriften, men bytter ut tettnanger/hallertau med Saaz?
Skjønner selvsagt det ikke blir riktig Kølsch..
Kort og greit hehe, takkerGahr skrev:Tim skrev:Tror dere det vil bli et bra øl hvis jeg følger oppskriften, men bytter ut tettnanger/hallertau med Saaz?
Skjønner selvsagt det ikke blir riktig Kølsch..
Ja.
Ole Mørkved skrev:Lavere, 16, i vørteren, vil være passe.
HeiFossdal skrev:Hvilket oppsett bruker du på en 5litersbatch?
Ingen som helst skade. Like greit å bare gjøre det, synes jeg, så er man på den sikre siden. Kjipt med diacetyl. Øk 2-4 graderDiacetyl step på WLP 029 ? har det noe for seg? om det ikkje har noe for seg.. gjør det noen skade? evt hvilken temperatur ville dere lagt det steppet på?