1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Prestesonen Brun Stout

    eller Kernel Imperial Brown Stout


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Liten update. Fikk tilsendt gjær fra Vinbua med bussen, akkurat ferdig "aktivert" til jwg var ferdig å rydde opp, la til 0,5 kg rug og 0,3 spesial B til Gamleguten oppskrifta. Det ble 15 liter med Brun Stout :)
     
    loebrygg liker dette.
  3. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    Nøgne Ø Imperial Rye Porter
    Target OG 22 P / 1.092
    IBU 30
    Alk 9%

    Malt:
    65% Maris Otter
    14% Pale Rye Malt
    6% Crystal Rye Malt
    5% Munich 25EBC
    4% Crystal Malt
    3% Chocolate Malt
    3% Black Malt

    Mesk:
    63 grader i 45 min
    72 grader i 15 min

    Humle:
    Chinook 90 gr pr hl 90 min (kok)
    Bobek 300 gr pr hl 30 min
    Columbus 100 gr pr hl Whirlpool
    Gjær: WLP007
     
    mvold, ilden06, FrodeSy og 5 andre liker dette.
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Og jeg som akkurat har godt til innkjøp av en NØ Porter som skal brygges imorgen,
    jeg skulle jo ha brygget denne istede
    jaja, neste gang
     
    Aasbrygg liker dette.
  5. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  6. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    BASHA!!!
     
  7. Kloster

    Kloster
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rennesøy
    Hei,
    Litt fersk i gamet, hvor mye malt i kg. PR. Type?
    Humle tilsettes siste 15 min?
     
  8. Stian Andreassen

    Stian Andreassen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Hvor mange (k)g malt avhenger av størrelsen på bryggeriet ditt. Bruk et bryggeprogram til å regne ut riktig mengde for deg. Humle tilsettes ved 60 minutter (bitter) og ved 15. Vær obs på at gjæren som oppgis her er feil; Kinn bruker Wyeast 2278 Czech Pils (http://kinn.no/nn/product/bresjnev-beer/).
     
  9. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  10. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde

    Liten utdate, første klonen av denne ble legendarisk, men 60 eller 90 min kok?
     
    Aasbrygg liker dette.
  11. Svein Arild

    Svein Arild
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    60, dersom det er pilsnermalt er 90 anbefalt
     
  12. Kloster

    Kloster
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Rennesøy
    Hei,
    Prøvde litt i BeerSmith, er litt for grønn..)
    Kan du hjelpe meg med ca. kg. av hver malt type??

    Takker.
     
  13. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den ble bra, altså? Fulgte du oppskriften slavisk?
     
    Rolf1 liker dette.
  14. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Nei, la til 500 kg rugmalt og 400 g Special B. Syns det var positive forandringer :)
     
  15. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hansa White Ipa

    Ikke fullstendig oppskrift, men dog...
    Syns dette er en skikkelig ålrait butikkøl, og jeg tok meg selv i å fundere på om de bruker wlp400. Tok derfor kontakt med Hansa for å spørre om oppskrift/ingredienser. Fikk overraskende nok svar ganske kjapt:

    I dette ølet har vi brukt Dansk pilsnermalt, Pale Wheat malt (Weyerman) og Carahell malt (Weyerman). Av humle er det brukt Tysk Hallerthau Herculus, Amerikansk Chinook, Amerikansk Cascade, Amerikansk Crystal og Amerikansk Citra. Gjæren er en WLP 400 fra White labs.
     
    #415 Stig Aa., 15 Apr 2016
    Sist redigert: 16 Apr 2016
    S1000xr, Øldal, Hannaas og 4 andre liker dette.
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har også lyst til å brygge White IPA med Amerikansk Chinook, Amerikansk Cascade, Amerikansk Crystal og Amerikansk Citra og WLP 400 fra White labs
    men håper det blir bedre enn Hansa
     
  17. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dersom man brygger en white IPA, så blir den uansett ulik Hansa sin, all den tid det ikker er en White IPA.

    Men syns Hansa skal ha kred for å lage et butikkøl med wlp400 og amerikansk humle. Den er ikke dårlig.
     
    in.primis.cervisium og loebrygg liker dette.
  18. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, og upasteurisert og ufiltrert


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  19. SturlaP

    SturlaP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    bjartenataas liker dette.
  20. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du har vært lenge vekke fra forumet....
     
    msevland og loebrygg liker dette.

Del denne siden