Drakk ei flaske med Humledugg i helga. Nydelig øl, så spurte like så godt etter oppskriften. Og Anders Cooper var så hyggelig at jeg fikk svar med en gang sammen med noen tips.
Hei sveis!
Har skalert de ned så humlemengdene og andre adjunkter passer til ca 20 L ferdig vørter.
Maltmengdene er oppgitt i prosent ettersom jeg ikke kjenner til effektiviteten på brygghuset ditt.
Det er bare å dele den på Norbrygg
Humledugg
Author: Anders Cooper, Austmann Bryggeri
Attenuation: 83,3%
Original Gravity: 1,059
Terminal Gravity: 1,010
Color: 17,65EBC
Alcohol: 6,42%
Bitterness: 69IBU
Ingredients:
(85,1%) Maris Otter Pale Ale Malt - added during mash
(10,6%) Pale Crystal Malt - added during mash
(4,3%) Pale Wheat Malt - added during mash
15 g Magnum (14.5%) - added during boil, boiled 60 m
1 ea Whirlfloc Tablets (Irish moss) - added during boil, boiled 15 m
45 g Citra™ (12,0%) - steeped after boil
45 g Centennial (10,0%) - added during boil
45 g Cascade (7.9%) - steeped after boil
70 g WYeast 1272 American Ale II™
30 g Citra™ (12,0%) - added dry to secondary fermenter
30 g Cascade (7.9%) - added dry to secondary fermenter
Notes
Meske på 67
Kjøle til 19
Gjære på 21
Jeg har et fast humlingregime på 60 og flameout og evt. tørrhumling. Systemet her har ingen hopback eller andre muligheter for kortere kontakt-tid mellom varm vørter og humle så flameout er det nærmeste jeg kommer.
Jeg liker å bruke en høyalfa humle med lavt cohumulone -nivå for en clean bittering, stort sett er det Magnum jeg bruker til dette. For å bevare mest mulig aroma koker jeg aldri aromahumlen men tilsetter den rett før whirlpool/kjøling. På humleduggen bruker jeg klassikere som cascade og centennial og en god dæsj citra. Synes det funker ganske bra i de mengdene og ratioene jeg har skissert men det kan jo være gøy for deg å leke rundt med f.eks tørrhumlinga og se om ikke det kan bli enda bedre.
-Anders Cooper, Austmann Bryggeri