Kinn delte velvillig oppskriftene på et par av mine favoritter; Solsnu og Julefred
Så gjenstår det å se om jeg klarer å komme i nærheten selv. Håper flere prøver seg.
Solsnu OG 1.067 FG 1.010
85,5% Pilsner Malt
9,5% Munich Type II
4,5% Carahell
0,5% Carafa Special Type II
Meisketemperatur 63 grader
Bitterhumle: Northern Brewer
Aromahumle: Hallertauer Mittelfrüher
IBU justeres til 25.
Forholdstall: I vår oppskrift på 4000L brukar vi 3,7kg bitterhumle og 3kg aromahumle.
Gjæres ut på 18 grader med WYeast 3787 Trappist High Gravity.
Julefred OG 1.070 FG 1.020
88,3% Pale Malt
4,4% Crystal Malt
4,4% Amber Malt
2,2% Dark Crystal Malt
0,7% Roasted Barley
Meisketemperatur 67 grader
Bitterhumle: Northern Brewer
Aromahumle: Fuggle
IBU 30
Forholdstall: 4000 liter = 7kg bitterhumle og 2,45kg aromahumle.
Gjæres ut på 19 grader med WYeast 1318 London Ale III.