1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Konisk fermentering fra GF

En tråd i 'GrainFather' startet av EspenH, 9 Mai 2017.

  1. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det er så mye enklere og bruke en O2 flaske. Også får du også nok oksygen...
     
  2. mrkesu

    mrkesu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Selv overfører jeg bare rett fra GF kokeren med pumpen, har god høyde på slangen slik at det drypper ned i GF fermenteren.
    Ser ikke helt nødvendigheten med O2 flaske.
     
  3. ADale

    ADale
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Så du rister det ikke i det hele tatt? Jeg overførte til plastbøtte, ristet som vanlig ca 2 minutter, og helte det etterpå rett inn i Fermenteren.
     
  4. mrkesu

    mrkesu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg gjør ingenting annet enn å overføre fra høy drypp-høyde, men det har jo litt med hva du er komfortabel med.

    Jeg tenker at dersom du tror det har noe å si så er det jo greit å riste\bruke flaske sånn at du slipper å ha noe stresstanker uansett.
     
  5. Aleksander87

    Aleksander87
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Inntil jeg for et par år siden gikk over til ren oksygen hadde jeg for rutine å plaske så mye som mulig med vørter under overføring til gjæringskar. Aldri risting. Ble sabla godt øl likevel.
     
  6. Morten Bergsaker

    Morten Bergsaker
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mandal
    Tjohei, har skaffet meg en slik selv og lurer litt på dette med gjær dumping.
    Står at man bør fjerne litt død gjær underveis i gjæringskaret.
    Har dere noen rutine på dette, har lest alt fra 2.dag til 7.dag, til å ikke gjøre det i det hele tatt.
    Noen meninger?
     
  7. Frode Krogstad

    Frode Krogstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg bruker å dumpe død gjær på dag 2-3 og frisk gjær på dag 4-7 :)
     
  8. Morten Bergsaker

    Morten Bergsaker
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mandal
    takker for svar, ett par små oppfølgingsspørsmål.
    Ved dumping av gjær, tar du noen forhåndsregler for at ikke oksygen eller vann fra vannlåsen suges inn i fermenteren? Tar du den bare av og så åpner kranen? bruker du å flushe med co2 etterpå?
     
  9. Frode Krogstad

    Frode Krogstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Bra spørsmål :)

    Under første tapping er det så stor aktivitet i gjærlås at jeg bruker å tappe mens jeg ser på låsen. Normalt sett kan du tappe av kjapt før vannet begynner å går feil vei.

    På tapping av gjær så bruker det fortsatt å være aktivitet, men må tappe litt roligere så det ikke kommer inn O2. Er det for rolig, setter jeg på co2 oppi låsen

    Når jeg tapper ut for å få ut alle rester etter ca to uker, bruker jeg å sette på Co2 trykk på toppen for å hindre det kommer O2 inn under tapping
     
    ADale liker dette.
  10. Morten Bergsaker

    Morten Bergsaker
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mandal
    Takker for raskt og informativt svar :)
     
  11. ADale

    ADale
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Hadde vært supert om du kunne du sagt hvilke deler jeg må bestille for å få til CO2-kobling til dette? Hvilken slange og overgang bruker du for å koble til gummiproppen på toppen av GF Conical fermenter?
     
  12. Morten Bergsaker

    Morten Bergsaker
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mandal
    Uten at jeg er sikker så tenker jeg kanskje

    Grainfather Pressure Transfer
    for Conical Fermenter

    Grainfather Pressure Transfer for Conical Fermenter - BryggSelv
     
    ADale liker dette.
  13. ADale

    ADale
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    ja, den kan gå bra. Vet du hvor mye trykk den må stilles inn på? Antar at det er overtrykk vi regulerer på toppen, så 1 psi, skulle vel da holde? Står ikke hva slags slange som går fra gass regulatoren. Noen som vet?
     
  14. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
  15. ADale

    ADale
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Men det store spørsmålet er om vi MÅ tilføre CO2 under tapping. I bruksanvisningen til den (GF Conical), står det ingenting om at dette er nødvendig. Det er selvfølgelig en god forhåndsregel, men jeg har jo til nå tappet som beskrevet og det har blitt bra øl. Flere som har gjort det?
     

Del denne siden