realsørpe
Norbrygg-medlem
Hei,
Satt vårt første brygg i går. (yay!) Tenkte be om en "review" av prosessen etter hvert, men har et kjapt spørsmål.
Ser etter å ha søkt litt at konsekvensen av for høy temperatur blir fruktig smak?
Hvor ille kan det være i en pils lurer jeg på da?
Hovedspørsmålet er egentlig hva som blir den reelle konsekvensen av om pilsen vi satt i går står og gjærer i et rom med temp. mellom 12 og 15 grader istedenfor 8-12.
Mistenker at jevn temperatur kommer til å ligge rundt 14.
(Og jeg tappet over i karet og hadde i gjær når det var ca. 30 grader i brygget. Ble ille sent, så måtte bare gjøre meg ferdig til 03:00. )
Lars-Erik
Satt vårt første brygg i går. (yay!) Tenkte be om en "review" av prosessen etter hvert, men har et kjapt spørsmål.
Ser etter å ha søkt litt at konsekvensen av for høy temperatur blir fruktig smak?
Hvor ille kan det være i en pils lurer jeg på da?
Hovedspørsmålet er egentlig hva som blir den reelle konsekvensen av om pilsen vi satt i går står og gjærer i et rom med temp. mellom 12 og 15 grader istedenfor 8-12.
Mistenker at jevn temperatur kommer til å ligge rundt 14.
(Og jeg tappet over i karet og hadde i gjær når det var ca. 30 grader i brygget. Ble ille sent, så måtte bare gjøre meg ferdig til 03:00. )
Lars-Erik