Koriander i gjæringskaret?

UltimoHombre

Norbrygg-medlem
Har nettopp brygget en wit basert på denne oppskriften: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=133873

I den står det at man i tillegg til koriander og appelsinskall under koking, skal tilsette "0.50 Oz Corriander Seed - crushed Spice (add to 2ndary before racking)"

Man skal altså "tørrhumle" med koriander.

Jeg søker og søker, men finner ingenting om dette på forum eller andre steder. Er dette vanlig, og hvilken effekt vil det egentlig gi? I så fall når skal jeg tilsette? Noen erfaringer der ute?

Jeg kan jo bare la være å gjøre det, og det blir et supert øl, men jeg ble litt nysgjerrig...
 
Har nettopp brygget en wit basert på denne oppskriften: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=133873

I den står det at man i tillegg til koriander og appelsinskall under koking, skal tilsette "0.50 Oz Corriander Seed - crushed Spice (add to 2ndary before racking)"

Man skal altså "tørrhumle" med koriander.

Jeg søker og søker, men finner ingenting om dette på forum eller andre steder. Er dette vanlig, og hvilken effekt vil det egentlig gi? I så fall når skal jeg tilsette? Noen erfaringer der ute?

Jeg kan jo bare la være å gjøre det, og det blir et supert øl, men jeg ble litt nysgjerrig...
Det var koriander i Vestbryggs påskeøl i år, det ga en fin og dempet kryddersmak. Kjør på med tørrhumling ihht oppskrift.
 
Det var koriander i Vestbryggs påskeøl i år, det ga en fin og dempet kryddersmak. Kjør på med tørrhumling ihht oppskrift.

Ja, jeg er jo vant med bruk av koriander, men da under kok. Det var denne tilsettingen under gjæring jeg var nysgjerrig på om noen hadde erfaring med...
 
Tilbake
Topp