Jeg har ikke særlig erfaring med kveik. Hverken med brygging, eller ferdig produkt.
Jeg har skjønt at tradisjonelt øl laget med kveik er ganske lavt karbonert, og tidvis ikke karbonert i det hele tatt.
Her om dagen satte jeg 20 liter til gjæring med kveik jeg har fått av en bekjent. Den satte fart som om den hadde fanden i hælene. Det lukter skikkelig digg ut av gjærlåsen. Jeg forventer at det er klart til tapping allerede på søndag.
Så da er spørsmålet. Fat eller flaske? Og hvis den skal flaskes, bør jeg karbonere? Evt hvor mye?
Hvis jeg fater trenger jeg ikke å karbonere den. Bare bruke litt gass for å drive ut ølet.
Kom med noen anbefalinger da, dere som har prøvd begge deler, og som vet hvordan det skal være.
Jeg har skjønt at tradisjonelt øl laget med kveik er ganske lavt karbonert, og tidvis ikke karbonert i det hele tatt.
Her om dagen satte jeg 20 liter til gjæring med kveik jeg har fått av en bekjent. Den satte fart som om den hadde fanden i hælene. Det lukter skikkelig digg ut av gjærlåsen. Jeg forventer at det er klart til tapping allerede på søndag.
Så da er spørsmålet. Fat eller flaske? Og hvis den skal flaskes, bør jeg karbonere? Evt hvor mye?
Hvis jeg fater trenger jeg ikke å karbonere den. Bare bruke litt gass for å drive ut ølet.
Kom med noen anbefalinger da, dere som har prøvd begge deler, og som vet hvordan det skal være.