Hei,
Jeg er fortsatt relativt ny når det kommer til brygging. Har 5 brygg bak meg, alle laget ved hjelp av ølsett og en oppskrift som har vært fulgt fra punkt til prikke.
I kveld skal jeg og dama lage bringebærøl ut i fra en oppskrift jeg har funnet i en bok jeg har kjøpt.
Jeg har en braumeister 25 liters speidel.
Se vedlegget.
Mine spørsmål er som følge:
1. Jeg forstår ikke oppskriften helt - skal jeg begynne med 25 liter i speidelen og så skyle med 12,5 liter? For meg høres det mye ut, vi skyller normalt sett med rundt 8-9 liter. Eller skal jeg starte med en annen mengde vann?
2. Skal jeg meske på samme temp. (65*) hele tiden, slik oppskriften sier?
3. Stemmer det, som jeg ble fortalt på bryggebutikken, at jeg må/bør bruke risskallet dem solgte meg? (10% av vekten på hveten)
4. Stemmer det, som jeg ble fortalt på bryggebutikken, at jeg ikke trenger legge i bringebærene før det har gått en uke, slik at dem blir liggende i ølen en hel uke før den flaskes? (oppskriften sier noe annet.)
Takker på forhånd for svar
Jeg er fortsatt relativt ny når det kommer til brygging. Har 5 brygg bak meg, alle laget ved hjelp av ølsett og en oppskrift som har vært fulgt fra punkt til prikke.
I kveld skal jeg og dama lage bringebærøl ut i fra en oppskrift jeg har funnet i en bok jeg har kjøpt.
Jeg har en braumeister 25 liters speidel.
Se vedlegget.
Mine spørsmål er som følge:
1. Jeg forstår ikke oppskriften helt - skal jeg begynne med 25 liter i speidelen og så skyle med 12,5 liter? For meg høres det mye ut, vi skyller normalt sett med rundt 8-9 liter. Eller skal jeg starte med en annen mengde vann?
2. Skal jeg meske på samme temp. (65*) hele tiden, slik oppskriften sier?
3. Stemmer det, som jeg ble fortalt på bryggebutikken, at jeg må/bør bruke risskallet dem solgte meg? (10% av vekten på hveten)
4. Stemmer det, som jeg ble fortalt på bryggebutikken, at jeg ikke trenger legge i bringebærene før det har gått en uke, slik at dem blir liggende i ølen en hel uke før den flaskes? (oppskriften sier noe annet.)
Takker på forhånd for svar