Lage godt alkoholfritt øl?

Er det mulig?
Går det an å lage ølen, gjære den fullt ut for så å varmebehandle den for å få ut alkoholen. Sette den på tap og tilsette karbondioksid?
Hva vik det såfall smake?
 
Problemet er humlen smak etter varmebehandlingen,vil ikke være nye igjen av den..

Ved Simmering så fjernes alkohol nesten helt på 2,5 timer..
  • 15 minutes - 40%
  • 30 minutes - 35%
  • 1 hour - 25%
  • 1.5 hours - 20%
  • 2 hours - 10%
  • 2.5 hours - 5%

https://en.wikipedia.org/wiki/Simmering
http://cooking.stackexchange.com/questions/659/cooking-away-alcohol

Har planer om å prøve å lage en øl uten humle,koke 30/60 min (uten/med pilsnermalt),gjære den ut, koke den opp og senke til 94 grader i 2,5 -3 timer(da skal kun 5% av opprinnelig alkohol være igjen) Siste timen kjøres humle i som vanlig..
Kunstig karbonering..
 
Sist redigert:
Problemet er humlen smak etter varmebehandlingen,vil ikke være nye igjen av den..

Ved Simmering så fjernes alkohol nesten helt på 2,5 timer..
  • 15 minutes - 40%
  • 30 minutes - 35%
  • 1 hour - 25%
  • 1.5 hours - 20%
  • 2 hours - 10%
  • 2.5 hours - 5%

https://en.wikipedia.org/wiki/Simmering
http://cooking.stackexchange.com/questions/659/cooking-away-alcohol

Har planer om å prøve å lage en øl uten humle,koke 30/60 min (uten/med pilsnermalt),gjære den ut, koke den opp og senke til 94 grader i 2,5 -3 timer(da skal kun 5% av opprinnelig alkohol være igjen) Siste timen kjøres humle i som vanlig..
Kunstig karbonering..

Dette hørtes veldig interessant ut. Etter definisjonen på alkoholfritt (0.7 eller mindre er det vel) kan du jo lage en øl på 4 % og koke i to timer og være godt innenfor.
Har du gjort deg opp noen tanker om maltblanding og gjær?
 
Har ikke det.. tenke å ta en som vi brygger til vanlig så jeg har noe å sammenligne med..

Har akkurat brygget en med voss kveik med pilsnermalt/cara malt nå,så kanskje jeg skal lage en alkoholfri versjon av den etterpå.. det fine med kveiken er at gjæringen bare tar 2 dager..Gjæres på 30-40 grader i BB60..
 
Tilbake
Topp