Mulig det sklir litt off topic her, men det er iallefall ikke noe utsalg på Moholt.
Jeg er også nysgjerrig på hvordan en løsning med et godt utsalg for utstyr og ingredienser til hjemmebrygging kunne foregått i Trondheim.
Interessen er helt klart økende for brygging, og jeg har inntrykk av at det aller meste som kjøpes inn i regionen, gjøres over nett.
Skal en slik butikk (eller del av en butikk) ha noe for seg, vil det i mine øyne kreve et relativt godt utvalg i ferske råvarer (f.eks levering hver/annenhver uke, hvor man også kan bestille på forhånd), god oppbevaring (frysere og kjøleskap til humle og gjær) og konkurransedyktige priser (man må belage seg på at det kan koste noe mer i fysisk butikk enn nettbutikk, men ikke for mye). Samtidig trengs det kompetanse til å veilede kundene.
Slik situasjonen er i dag, får man kjøpt ølsett litt her og der, og Vinråstoffhuset har i tillegg til litt utstyr som sammenfaller med vinlegging, spraymalt, humle (i romtemperatur), tørrgjær, star san++ til litt stive priser, levert av Vin og Bar (tror leveringer kommer 1 gang i måneden, så det er mulig å be om spesielle ting). Inntrykket mitt er at kompetansen rundt ølbrygging er så godt som fraværende. Det er mye bedre enn ingenting at det er mulig å få tak i litt småting (spesielt hvis man oppdager litt sent at man ikke hadde spraymalt, gjær eller humle som planlagt), men dette kunne vært utrolig mye bedre. For min del kunne gjerne et slikt utsalg vært utenfor sentrum (lettere å komme til med bil, og eventuelt buss), men hvilken lokalisering som hadde vært best for utsalget vet jeg ikke.
Jeg vet heller ingenting rundt økonomien i det å drive butikk, så om det er aktuelt med et eget bryggeutsalg eller om det bør foregå som en del av et annet konsept, er usikkert.
Det viktigste er vel å formidle interessen vår videre til de ulike eksisterende aktørene, og høre hva de tenker, eller kanskje noen har baller som Erik på Bryggselv og starter et nytt foretak..?