Lagring av gjærstarter

Har som vanlig problemer med å få brygget på opprinnelig planlagt tidspunkt. Prioriteringer, prioriteringer…
Hvor lenge kan en gjærstarter stå i kjøleskapet før den blir såpass forringet at jeg må sette en ny? Har hørt at inntil to uker ikke er noe problem.
 
Om du har gradering på glasset du oppbevarer starteren og dermed vet volumet av gjærkaka, kan du ganske enkelt benytte deg av gjærkalkulatorer (her: Mr. Malty) og velge "repitching from slurry". Har du fått helt fast kompakt kake ville jeg satt på 4 eller 4.5 billioner celler per mL, og velg harvest date som den dagen du satte starteren til lagring. Da ser du fort om du har nok gjær eller ikke!

Lykke til :)
 
På bryggedagen så kan du tappe av litt vørter før du koker (og evt blande ut med vann hvis den er sterk) og fore gjæren. Da får den fete seg opp litt og systemet blir satt i gang før du koker og kjøler og venter på at dritten skal bunnfelle (hvis du gjør det siste).
 
På bryggedagen så kan du tappe av litt vørter før du koker (og evt blande ut med vann hvis den er sterk) og fore gjæren. Da får den fete seg opp litt og systemet blir satt i gang før du koker og kjøler og venter på at dritten skal bunnfelle (hvis du gjør det siste).
Hvordan blir dette i sammenheng med desinfeksjon - er vørteren et rent nok produkt til at dette kan gjøres uten risiko..?
 
Tilbake
Topp