Firefighterkristian
Norbrygg-medlem
Hei og hopp!
Etter flere leste oppskrifter og ting jeg har hørt om sitter jeg igjen med ett spesifikt spørsmål som jeg egentlig ikke helt blir 100% klok på:
- Hvor lenge skal/ bør egentlig mørkt øl lagres før den er drikkeklar?! Har hørt at jo mørkere ølet er, jo lengre skal det stå.
Jeg har en guinness-klone som har stått på fat i snart 8 mnd, som er kjempe god... Den begynte ikke og bli ordentlig god før etter at den hadde stått til lagring i rundt 5 mnd på 5 grader.
Også har jeg en annen mørk øl som står til lagring. Og i den oppskriften står det at lagring skal foregå på 15 grader i 90 dager... Hvorfor betraktelig kortere tid, og hvorfor 15 grader?! Blir modningstiden kortet ned ved høyere lagringstemperatur? :jaha:
Nysgjerrig ;D
Etter flere leste oppskrifter og ting jeg har hørt om sitter jeg igjen med ett spesifikt spørsmål som jeg egentlig ikke helt blir 100% klok på:
- Hvor lenge skal/ bør egentlig mørkt øl lagres før den er drikkeklar?! Har hørt at jo mørkere ølet er, jo lengre skal det stå.
Jeg har en guinness-klone som har stått på fat i snart 8 mnd, som er kjempe god... Den begynte ikke og bli ordentlig god før etter at den hadde stått til lagring i rundt 5 mnd på 5 grader.
Også har jeg en annen mørk øl som står til lagring. Og i den oppskriften står det at lagring skal foregå på 15 grader i 90 dager... Hvorfor betraktelig kortere tid, og hvorfor 15 grader?! Blir modningstiden kortet ned ved høyere lagringstemperatur? :jaha:
Nysgjerrig ;D