Jeg har for en tid siden begynt å brygge mine første øl og jeg har nå noen spørsmål angående lagring/modning av øl. Jeg har som førstegangsbrygger prøvd meg litt frem med både over- og undergjær, forskjellige typer malt og litt forskjellig type og mengde humle.
Det jeg lurer på er hvordan det er best å lagre/oppbevare ølet? Det har jo blitt noen liter etterhvert (ca 100), men jeg har ikke hatt muligheten til å innvistere i fat enda, så lagringen blir på 1,5 liter brusflasker. Er dette en grei måte å lagre de på og eventuelt hvor lenge kan det stå? (det på flasker er ferdig karbonert).
Resten av bryggene mine skal jeg snart gjøre noe mer med, men er litt usikker på hva som er best og hva som går ann.
Kan jeg f.eks tappe det om på ny dunk etter primærgjæring og så lagre det/oppbevare det med gjærlås slik til jeg har mulighet til å tappe det på flasker for å gjøre karboneringen senere? eller bør karboneringen gjøres så snart som mulig og da før lagring?
Eventuelt hvilken temperatur er best for lagring og MÅ det lagres ved denne temperaturen eller kan det lagres f.eks i en mørk kjeller på ca 15 grader?
Takker for alle svar
Det jeg lurer på er hvordan det er best å lagre/oppbevare ølet? Det har jo blitt noen liter etterhvert (ca 100), men jeg har ikke hatt muligheten til å innvistere i fat enda, så lagringen blir på 1,5 liter brusflasker. Er dette en grei måte å lagre de på og eventuelt hvor lenge kan det stå? (det på flasker er ferdig karbonert).
Resten av bryggene mine skal jeg snart gjøre noe mer med, men er litt usikker på hva som er best og hva som går ann.
Kan jeg f.eks tappe det om på ny dunk etter primærgjæring og så lagre det/oppbevare det med gjærlås slik til jeg har mulighet til å tappe det på flasker for å gjøre karboneringen senere? eller bør karboneringen gjøres så snart som mulig og da før lagring?
Eventuelt hvilken temperatur er best for lagring og MÅ det lagres ved denne temperaturen eller kan det lagres f.eks i en mørk kjeller på ca 15 grader?
Takker for alle svar