RayOlav
Norbrygg-medlem
Hei,
Brygget den 28/11-13 en Russian Imperial Stout. OG 1,092 og FG 1,022. Den ble flasket 12/12-13, og har stått i rom temperatur frem til nå for karbonering. Planen var å lagre den i ca. seks måneder før smaking. Men, i går bare måtte jeg smake på en. Den var etter mitt subjektive syn, meget god. Kunne selvsagt kjenne alkohol smaken, men mye mindre en jeg forventet, og regner med at det er en av smakene som runder av etter vært. Ellers hadde den mange av de typiske RIS smakene allerede (kaffe/mørk sjokolade/rosiner). Hvilke andre smaker kommer frem/forsvinner ved lengre tids lagring? Og er det greit å lagre store øl i 15 grader rom temp.?
Mvh - Raymond
Brygget den 28/11-13 en Russian Imperial Stout. OG 1,092 og FG 1,022. Den ble flasket 12/12-13, og har stått i rom temperatur frem til nå for karbonering. Planen var å lagre den i ca. seks måneder før smaking. Men, i går bare måtte jeg smake på en. Den var etter mitt subjektive syn, meget god. Kunne selvsagt kjenne alkohol smaken, men mye mindre en jeg forventet, og regner med at det er en av smakene som runder av etter vært. Ellers hadde den mange av de typiske RIS smakene allerede (kaffe/mørk sjokolade/rosiner). Hvilke andre smaker kommer frem/forsvinner ved lengre tids lagring? Og er det greit å lagre store øl i 15 grader rom temp.?
Mvh - Raymond