Har nå karbonert 42 liter Tsjekkisk Pilsner (Urquell). To kokinger hvorav den ene dunken ble gjæret med Saflager W-34/70 og den andre med Wyast 2001 urguell (gjærstarter). Litt ulike mengde malt i de to dunkene for å ha litt ulik alkoholstyrke på dem.
Uansett: Resultatet er (så langt) bra. Smaken virker "uferdig" og det vil sikkert rette seg under lagring.
Så til spørsmålet: Jeg har foreløpig satt flaskene i en mørk kjeller på hytta. Tempen ligger på mellom 5 og 8 grader. Er dette for varmt for lagring/modning? Har kjøleskap, men usikker på om jeg får plass til alle.
Bertil
Uansett: Resultatet er (så langt) bra. Smaken virker "uferdig" og det vil sikkert rette seg under lagring.
Så til spørsmålet: Jeg har foreløpig satt flaskene i en mørk kjeller på hytta. Tempen ligger på mellom 5 og 8 grader. Er dette for varmt for lagring/modning? Har kjøleskap, men usikker på om jeg får plass til alle.
Bertil