Lakrisporter (baltisk)

HenningPP

Norbrygg-medlem
Jeg har lyst til å prøve meg på et skikkelig koseøl til jul, nemlig en lakrisporter. Har funnet et oppskrift på baltisk porter med lakris på Brewtoad: http://www.brewtoad.com/recipes/licorice-porter.
Ut fra dette lander jeg på følgende oppskrift:

Batch nr 11: Lakrisporter

50 l (Speidel)

Malt:
Amber malt: 4,8 kilo
München malt: 4,8 kilo
Havreflak: 0,9 kilo
Black malt: 0,45 kilo
Brunt sukker, lyst: 2,8 kilo

Humle:
Magnum (14%), blomst: 110 g ved kok (60 min)

Lakris:
60 g lakrisrot (1 min)

Gjær:
2 stk Wyeast Scottish Ale 1728


Hva synes folket?

110 gram humle virker i underkant på 50 liter. ...Og bare bitterhumle, i én omgang...? Porter er selvsagt ikke en veldig humlepreget ølsort, men likevel... Burde jeg gasse opp?

Stusser også litt over mengde sukker og lakrisrot. Litt mye?

I oppskriften anbefales Whirlfloc. Er dette nødvendig - eller mest for folk med angst for litt grums i bunn av flasken?

Jeg leser for øvrig Grandes tråd for noen år siden - om baltisk porter med lakris og pepper - med stor interesse: http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,5365.0.html Det hadde vært interessant å høre hvordan det gikk til slutt...
 
Jeg synes det ser forferdelig ut. Faktisk er jeg ikke sikker på om under 50% münchenermalt klarer å konvertere så mye amber, black og havre. Men med vanvittige mengder brunt sukker vil du selvsagt få en del utgjæring likevel.

Men hvem vet, det kan kanskje bli godt. Jeg ville bare ikke eksperimentert med 50 liter øl på en oppskrift som ser mildt sagt suspekt ut.
 
Nope. Etter en illevarslende tilbakemelding fra Kjetil S arkiverte jeg denne oppskriften trygt i papirgjenvinningen. Som påpekt er det altfor mye ambermalt i oppskriften. Mulig en god del av dette kan konverteres til münchenermalt eller pale malt, men det er kanskje like greit å finne en annen oppskrift enn denne å basere seg på...
 
Tilbake
Topp