Er akkurat ferdig med å meske noe som skulle bli IPA-ish, med en belgisk vri.
Dette er 5 brygget med dette oppsettet og har ligget ganske stabil på ca 65% effektivitet, helt ok med andre ord.
Men i dag, etter å ha stått i 90 min å meske på 65 °C så er preboil sg på 1.030 :jaha:
Har hatt samme fremgangsmåte som hver gang og klarer ikke helt å se hvor jeg gikk feil.
Noen som har en hvis anelse om hva som kan ha skjedd?
Burde jeg ha mesket ut? Har ikke gjort det på de andre bryggene.
Trodde maltet hvete hadde enzymer nok til seg selv og den lille ekstra mengden spesialmalt.
Slengte oppi 800g spraymalt for å redde stumpene, men vil jo helst slippe det om jeg skulle ønske å brygge dette en gang til. Kunne jo plutselig være at dette blir godt.
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16.66 l
Post Boil Volume: 14.56 l
Batch Size (fermenter): 11.00 l
Bottling Volume: 10.00 l
Estimated OG: 1.065 SG
Estimated Color: 72.4 EBC
Estimated IBU: 56.3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 64.00 %
Est Mash Efficiency: 81.5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.00 kg Wheat Malt, Ger (3.9 EBC) Grain 1 84.5 %
0.35 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC) Grain 2 9.9 %
0.20 kg Carafa III (1500.0 EBC) Grain 3 5.6 %
20.00 g Galena [13.00 %] - Boil 60.0 min Hop 4 45.0 IBUs
22.00 g Bramling Cross [6.00 %] - Boil 15.0 min Hop 5 11.3 IBUs
33.00 g Bramling Cross [6.40 %] - Boil 0.0 min Hop 6 0.0 IBUs
2.0 pkg Antwerp Ale Yeast (White Labs #WLP515) [ Yeast 7 -
45.00 g Bramling Cross [6.40 %] - Dry Hop 10.0 D Hop 8 0.0 IBUs
Mash Schedule: BIAB, Light Body
Total Grain Weight: 3.55 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 18.83 l of water at 68.3 C 65.0 C 90 min
Dette er 5 brygget med dette oppsettet og har ligget ganske stabil på ca 65% effektivitet, helt ok med andre ord.
Men i dag, etter å ha stått i 90 min å meske på 65 °C så er preboil sg på 1.030 :jaha:
Har hatt samme fremgangsmåte som hver gang og klarer ikke helt å se hvor jeg gikk feil.
Noen som har en hvis anelse om hva som kan ha skjedd?
Burde jeg ha mesket ut? Har ikke gjort det på de andre bryggene.
Trodde maltet hvete hadde enzymer nok til seg selv og den lille ekstra mengden spesialmalt.
Slengte oppi 800g spraymalt for å redde stumpene, men vil jo helst slippe det om jeg skulle ønske å brygge dette en gang til. Kunne jo plutselig være at dette blir godt.
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16.66 l
Post Boil Volume: 14.56 l
Batch Size (fermenter): 11.00 l
Bottling Volume: 10.00 l
Estimated OG: 1.065 SG
Estimated Color: 72.4 EBC
Estimated IBU: 56.3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 64.00 %
Est Mash Efficiency: 81.5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.00 kg Wheat Malt, Ger (3.9 EBC) Grain 1 84.5 %
0.35 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC) Grain 2 9.9 %
0.20 kg Carafa III (1500.0 EBC) Grain 3 5.6 %
20.00 g Galena [13.00 %] - Boil 60.0 min Hop 4 45.0 IBUs
22.00 g Bramling Cross [6.00 %] - Boil 15.0 min Hop 5 11.3 IBUs
33.00 g Bramling Cross [6.40 %] - Boil 0.0 min Hop 6 0.0 IBUs
2.0 pkg Antwerp Ale Yeast (White Labs #WLP515) [ Yeast 7 -
45.00 g Bramling Cross [6.40 %] - Dry Hop 10.0 D Hop 8 0.0 IBUs
Mash Schedule: BIAB, Light Body
Total Grain Weight: 3.55 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 18.83 l of water at 68.3 C 65.0 C 90 min