Hei!
Jeg har med de fleste bryggene mine hatt jevn og forutsigbar effektivitet. ca. 83%. Litt høyere ved bruk av mindre malt, og litt lavere med mye malt.
Bruker stort sett Maris Otter som basemalt.
Har i den siste tiden prøvd meg på to typer med pilsmalt. Hefeweizen (50-50 pils og hvete) og Kölsch (84-8-8 pils,hvete og munich)
Med disse to bryggene opplevde jeg mye dårligere effektivitet. 70% og 77%. Mesking og skylling ble gjennomført som normalt.
Er det noe med pilsmalten som gjør dette? Færre ensymer, behov for stegmesking eller noe?
Jeg har med de fleste bryggene mine hatt jevn og forutsigbar effektivitet. ca. 83%. Litt høyere ved bruk av mindre malt, og litt lavere med mye malt.
Bruker stort sett Maris Otter som basemalt.
Har i den siste tiden prøvd meg på to typer med pilsmalt. Hefeweizen (50-50 pils og hvete) og Kölsch (84-8-8 pils,hvete og munich)
Med disse to bryggene opplevde jeg mye dårligere effektivitet. 70% og 77%. Mesking og skylling ble gjennomført som normalt.
Er det noe med pilsmalten som gjør dette? Færre ensymer, behov for stegmesking eller noe?