Vi brygget i går oppskriften under på vår Speidel 50.
Vi havnet på riktig volum, men fikk skuffende lav OG, 1.053. Jeg vet ikke hvilken effektivitet det vil tilsi, da jeg ikke kan å regne det ut.. Men uansett er det lavt...
Hva kan vi gjøre for å heve effektiviteten. Maltet var kjøpt på bryggselv og de knuste det for oss. Vi spesifiserte at det skulle benyttes på Speidel.
I tillegg stoppet vi meskingen halveis inn i hovedsteget på 66 grader og rørte rundt i malten.
Vi meskte slik: 10 mins på 55 grader C, 60 mins på 66 grader C og 10 mins på 78 grader C.
Vi skylte med ca 10 liter. Ve hevet maltrøret og "hang det opp" slik som systemet er tiltenkt. Når vi skylte lot vi øverste silduk og rist ligge på, da vi tenkte at det vil hjelpe å fordele skyldevannet utover. Kanskje er ikke det riktig?
Noen tips og triks?
Har hørt at noen fukter malten før knusing, men det er vanskelig for oss da vi får den knust i butikken. Vi har ikke utstyr til det selv....
Kan også fortelle at vi opplevde det samme med en Belgisk Wit for et par uker siden. Da havnet vi også 6-8 punkter under estimert OG.
Mr brown,Amerikansk Brown Ale, all Grain
Batch Size (fermenter): 45,00
Boil Size: 54,00 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Volume 46,50 l
Final Bottling Volume: 45,00 l
Brewhouse Efficiency: 85,00 %
Est Original Gravity: 1,064
Est Final Gravity: 1,017
Estimated Alcohol by Vol: 6,2 %
Bitterness: 36,1 IBUs
Est Color: 43,0 EBC
Malt
8,70 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 79,2 %
0,80 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 7,3 %
0,64 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 3 5,8 %
0,42 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 4 3,8 %
0,42 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 3,8 %
Humle
27,00 g Chinook [12,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 18,4 IBUs
60,00 g Centennial [9,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 14,6 IBUs
75,00 g Centennial [9,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 3,1 IBUs
WLP013 London ale / WLP023 Burton ale / WLP028 Scottish Ale
Vi havnet på riktig volum, men fikk skuffende lav OG, 1.053. Jeg vet ikke hvilken effektivitet det vil tilsi, da jeg ikke kan å regne det ut.. Men uansett er det lavt...
Hva kan vi gjøre for å heve effektiviteten. Maltet var kjøpt på bryggselv og de knuste det for oss. Vi spesifiserte at det skulle benyttes på Speidel.
I tillegg stoppet vi meskingen halveis inn i hovedsteget på 66 grader og rørte rundt i malten.
Vi meskte slik: 10 mins på 55 grader C, 60 mins på 66 grader C og 10 mins på 78 grader C.
Vi skylte med ca 10 liter. Ve hevet maltrøret og "hang det opp" slik som systemet er tiltenkt. Når vi skylte lot vi øverste silduk og rist ligge på, da vi tenkte at det vil hjelpe å fordele skyldevannet utover. Kanskje er ikke det riktig?
Noen tips og triks?
Har hørt at noen fukter malten før knusing, men det er vanskelig for oss da vi får den knust i butikken. Vi har ikke utstyr til det selv....
Kan også fortelle at vi opplevde det samme med en Belgisk Wit for et par uker siden. Da havnet vi også 6-8 punkter under estimert OG.
Mr brown,Amerikansk Brown Ale, all Grain
Batch Size (fermenter): 45,00
Boil Size: 54,00 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Volume 46,50 l
Final Bottling Volume: 45,00 l
Brewhouse Efficiency: 85,00 %
Est Original Gravity: 1,064
Est Final Gravity: 1,017
Estimated Alcohol by Vol: 6,2 %
Bitterness: 36,1 IBUs
Est Color: 43,0 EBC
Malt
8,70 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 79,2 %
0,80 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 7,3 %
0,64 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 3 5,8 %
0,42 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 4 3,8 %
0,42 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 3,8 %
Humle
27,00 g Chinook [12,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 18,4 IBUs
60,00 g Centennial [9,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 14,6 IBUs
75,00 g Centennial [9,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 3,1 IBUs
WLP013 London ale / WLP023 Burton ale / WLP028 Scottish Ale