Jan-Yngve skrev:Først, takk for mye god info.
Er det noen som vet om det er mulig å brygge et ekstrakt lav karbo øl?
I så fall hadde jeg satt stor pris på et oppskriftsforslag.
Jan-Yngve skrev:Først, takk for mye god info.
Er det noen som vet om det er mulig å brygge et ekstrakt lav karbo øl?
I så fall hadde jeg satt stor pris på et oppskriftsforslag.
St.Bjørnar skrev:Alternativt så kan du finne et ekstrakt som gjærer lengst mulig ned, da får du alkoholinnholdet, men mindre smak og litt mindre kalorier sammenlignet med et annet øl med samme alkoholinnhold med vanlig ekstrakt. Om det er forskjell mellom ulike typer ekstrakt med tanke på utgjæring vet jeg ikke.
St.Bjørnar skrev:Tror denne linken fungerer bedre
http://www.kk.no/858329/ikke-velg-lav
Jan-Yngve skrev:Jeg forstår at man må kompromisse på smak vs. karbo. Jeg ser at Ringnes (FY!) og andre bryggerier lager lavkarbo øl. De har en noe lavere alkoholstyrke ca. 4,1% og smaker ikke all verden. Hver halvliter inneholder mindre enn 5 karbohydrater vs. 10-15 i vanlig øl. Det hadde vært interessant om noen visste hva de gjorde for å redusere karbo innholdet såpass, men forsatt ha en ok alkoholprosent og "ok" smak.
Hvis bryggingen kunne la seg gjøre av en ikke alt for erfaren ekstrakt brygger-meg selv, vil jeg tro at brygget ville blitt bedre enn Ringnes sitt.
Kjetil S skrev:Lurer litt på om en lavkarbo-øl med en litt mer smaksrik malt kunne være noe. Kanskje en god dash med Aromatic, litt pale chocolate, nok bitterhumle til at du kjenner at den er der, og lav karbonering. Pluss, selvsagt, en gjær med god utgjæring, kanskje en med litt preg også. WLP013. Enda en ting å tenke på til Bjorleik.
protto skrev:Dette har eg ikkje greie på men appen Brewmath har ein funksjon som reknar ut kaloriane. Om det er fornuft i det eller ikkje veit eg ikkje men; om ein legg inn OG på 1,060 og FG på 1,020 får ein 283 kaloriar i ein halvliter. OG1,060/FG1,010 273 kaloriar. Altså ikkje den heilt store forsjellen. Men om ein reduserar OG går kaloriane ned. Det er altså først og fremst OG som styrer det, og bittelitt utgjæringsgraden.
kanskje likegreit berre å redusere mengden? Eller berre gi f#%n?
Genialt! Den likte eg. Hadde vi vore kostholdsekspertar hadde vi vel ikkje drukke øl >protto skrev:Nei, akkurat. Er ikkje akkurat noko kostholdsekspert....
FrodeSy skrev:Genialt! Den likte eg. Hadde vi vore kostholdsekspertar hadde vi vel ikkje drukke øl >protto skrev:Nei, akkurat. Er ikkje akkurat noko kostholdsekspert....
Per N skrev:FrodeSy skrev:Genialt! Den likte eg. Hadde vi vore kostholdsekspertar hadde vi vel ikkje drukke øl >protto skrev:Nei, akkurat. Er ikkje akkurat noko kostholdsekspert....
Jodu, har hørt dem si, det er mye god mat i godt drikke. :skaal2: