Lys Ale a`la pils

Roar A

Norbrygg-medlem
Hei!
Har lyst til å forsøke å lage en ale som ligner mest mulig på pils!
Skal humlemengden, type og lignende være den samme?
Og kan jeg rett og slett bytte ut pils malt med pale malt og lagergjæren med ale gjær?
Noen som har erfaring med dette? tar gjerne i mot tips og oppskrifts forslag!
Mvh Roar a
 
Når det er snakk om lys ale vil jeg komme med en anbefaling med å brygge en engelsk bitter, om det er et lettdrikkelig øl du er ute etter.
Solberg English Bitter
Bitter

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          23.0
Total Grain (kg):        4.430
Total Hops (g):          58.00
Original Gravity (OG):    1.036  (°P): 9.0
Final Gravity (FG):      1.009  (°P): 2.3
Alcohol by Volume (ABV):  3.54 %
Colour (SRM):            6.6  (EBC): 12.9
Bitterness (IBU):        22.3  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
4.000 kg Pale Ale Malt (90.29%)
0.300 kg Crystal 30 (6.77%)
0.130 kg Amber Malt (2.93%)

Hop Bill
----------------
23.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1 g/L)
35.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.5 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale S-04


Recipe Generated with BrewMate
 
Takker for den! Ja en lettdrikkelig øl før folk som er glad i pils. Prøver denne så får vi se! Tusen takk
 
Jeg har prøvd på dette og syns jeg har fått det bra til.  Har gjort det med forskjellige variasjoner, men det faste har vært å bruke pilsmalt enten alene eller med litt hvete, carapils eller vienna.
Har brukt Nottingham og stort sett brukt 2-3 pakker pr batch på 25 liter.
Enten brukt bare Saaz, evnt en annen som Magnum til bitterhumle, og satset på IBU 28-35
Et eksempel her som ble veldig bra syns jeg, ganske likt pils egentlig:

Gardnoss Pils Style: Unspecified Brewer: Tim

Statistics
Volume: 24 liters
Boil Volume: 24 liters
OG: 1044
BG: 1044
FG: 1004
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.79

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 6000 g
Vienna 7 EBC 450 g
Wheat Malt 3 EBC 450 g

Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 10 minutes.

Hops
Magnum 14% alpha 20 g 60 minutes
% alpha 0 g n/a minutes
% alpha 0 g n/a minutes
Saaz 2.8% alpha 60 g 10 minutes
% alpha 0 g n/a minutes

Fermentation
Yeast: Danstar Nottingham
Fermented at 16 degrees C for 14 days.
Lagered at 4 degrees C for 14 days.

Comments:
Koketid 90 min.
2 poser Nottingam rehydrert.


NB!  Slet med lav effektivitet da, så du må evnt redusere maltmengden fra dette.
 
En anne vri (større batch) som også ble god syns jeg:

Gardnoss Pils Style: Unspecified Brewer: Tim

Statistics
Volume: 61 liters
Boil Volume: 61 liters
OG: 1042
BG: 1042
FG: 1004
Alcohol: 5 % by vol.
Colour: 7 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 27 IBU
BU/GU: 0.64

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 8000 g
Vienna 7 EBC 500 g
Wheat Malt 3 EBC 2000 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 500 g

Mash schedule: 65 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 10 minutes.

Hops
Saaz 3.2% alpha 150 g 60 minutes


Saaz 3.2% alpha 150 g 10 minutes


Fermentation
Yeast: Danstar Nottingham
Fermented at 15 degrees C for 7 days.
Fermented at 18 degrees C for 7 days.

Comments:
90 min kok
65 g Nottingham tørrgjør
76% effektivitet
 
Jeg brukte resepten fra 250 Clone recipes på Pilsener Urquell, og gjæret den ut på Kolsch gjær. Den smaker veldig likt Urquell/Pils.. Fikk/får mye skryt for den..
 
Jeg vil foreslå en amerikansk hveteøl. 50/50 pale og hvete. Kanskje ikke veldig likt pils, så er det et superlettdrikkelig øl som smaker bedre enn de aller fleste pils tilgjengelig i norske matbutikker. Gjæres med US05/WLP001/WY1056. Lette mengder amerikansk hume, kan byttes med europeiske for et mer europeisk preg.
Meget populært her i heimen av folk som ikke syns aggresive øl er det helt store.

Denne er rett og slett helt utmerket.



American Goose 313 Style: Amerikansk Hvedeøl Brewer: Runar Stock

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1042
FG: 1010
Alcohol: 4.2 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 15 IBU
BU/GU: 0.37
PBV 31L
PBG 1034


Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 2900 g
Wheat Malt 3 EBC 500 g
Unmalted Wheat 3 EBC 1000 g

Mash schedule: 64 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 10 minutes.

Hops
Cascade 7% alpha 4 g 60 minutes
Cascade 7% alpha 30 g 15 minutes
Cascade 7% alpha 20 g 1 minutes

Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale @ 18°C

Comments:

4,5g CASO4 og 4g NaHCO3 fordelt på alt vann etter vannprofil Chicago IL, Goose Island Brewery.

Ingen proteinrast.
5.3 + 31 = 36.3 + 1,5L tap til system 37,8L

12,5L @ 72°C -> 64°C + 1,5g CaSO4 +1g NaHCO3
8,17L @ 100°C -> 78°C + 1g CaSO4 +1g NaHCO3
17,5L @ 77°C -> Skylling + 2g CaSO4 +2g NaHCO3
 
Det "riktige" standardsvaret på dette spørsmålet er typisk: Kölsch.
Så kanskje du bør ta en titt på det konseptet.....
 
Tilbake
Topp