Magnetrører og tid

Staro

Norbrygg-medlem
Hei, Jeg har akkurat satt min første gjærstarter. Jeg har fulgt guiden til bryggselv.no (http://www.bryggselv.no/products/gjrstarter-guide) Det slo meg etter jeg hadde hatt i gjær og satt kolben på røreplaten at det ikke nevnes hvor lenge den skal stå på røreplaten... Det står: "La starteren stå i ca 24-48 timer" regner med at dette er med røring på platen?

Edit: guiden nevner forøvrig ikke med et eneste ord når gjæren skal i vørteren. Det er innlysende for de fleste, men det står ikke.

Gjæren jeg har brukt er: Wyeast 1318 London Ale III

Noen tips til hvor lenge den bør stå?
 
Sist redigert:
Til du ikke ser at det stiger bobler opp langs glasset lenger.

Når du ikke ser bobler lenger så la den stå noen timer til slik at gjæren kan få bygge opp energireservene sine. Så sett kaldt et døgn, dekanter, temperer og pitch.
 
Jeg har starter på stort glass som jeg rister jevnlig. Da får jeg frigjort co2. Når det ikke er mye skum/krausen og starteren begynner å klarne av seg selv så setter jeg den i kjøleskap for å bunnfelle.
 
Tilbake
Topp