Hei!
Satte ett øl på gjæringsfat for 4 uker siden. Gjæringen gikk som normalt og etter ca 2 uker sluttet ploppingen. Sjekket at den hadde truffet riktig FG. Så var det slik at jeg hadde bestilt meg en håndkorker fra Netthandelen. Den kommer da først neste uke. Så jeg har latt gjæringsfatet stått i romtemperatur nå i ca 3 uker. Saken er den at nå har ploppinga økt igjen, dvs et par tre gode plopp i minuttet. Dette har holdt på nå i en tre fire døgn. Sjekket gravity for ca en uke siden. Er det noe skummelt som skjer og ødelegger øllet, eller er dette normalt? Det er en Centenniel Blonde (lyst ale) som gjæret en uke på ca 18 grader før den nå har stått i romtemperatur i 3 uker...
Satte ett øl på gjæringsfat for 4 uker siden. Gjæringen gikk som normalt og etter ca 2 uker sluttet ploppingen. Sjekket at den hadde truffet riktig FG. Så var det slik at jeg hadde bestilt meg en håndkorker fra Netthandelen. Den kommer da først neste uke. Så jeg har latt gjæringsfatet stått i romtemperatur nå i ca 3 uker. Saken er den at nå har ploppinga økt igjen, dvs et par tre gode plopp i minuttet. Dette har holdt på nå i en tre fire døgn. Sjekket gravity for ca en uke siden. Er det noe skummelt som skjer og ødelegger øllet, eller er dette normalt? Det er en Centenniel Blonde (lyst ale) som gjæret en uke på ca 18 grader før den nå har stått i romtemperatur i 3 uker...