Jeg skal lage en DIPA og har kommet frem til at jeg skal bruke 7,8 kg basemalt (mest sannsynlig Pale malt), til sammen 0,5 kg med forskjellige caramalt typer og demerera sukker. Det som er target OG er 1,080 og med utbytte på 0,65 gir dette mine beregninger:
(7,8*296*0,65)/24 = 62,53
(0,5*268*0,65)/24 = 3,63
Som vil gi 66,16 g sukker/L
Som gjør at jeg må tilsette ca 14 g sukker/L (336 g) for å oppnå ønsket OG
Det jeg lurer på her, er om det går fint å kjøre kokeprosessen og måle SG ca 15min før kokeslutt, og tilsette den mengden demerera sukker som trengs for å oppnå ønsket OG, i forhold til den målte SG'en? Eller burde jeg gjøre mitt beste i å beregne dette i forveien og heller satse på at det er innenfor når jeg er ferdig?
Jeg har heller aldri brukt demerera sukker, gir sukkeret fra seg mye smak på brygget?
Takker for all hjelp!
(7,8*296*0,65)/24 = 62,53
(0,5*268*0,65)/24 = 3,63
Som vil gi 66,16 g sukker/L
Som gjør at jeg må tilsette ca 14 g sukker/L (336 g) for å oppnå ønsket OG
Det jeg lurer på her, er om det går fint å kjøre kokeprosessen og måle SG ca 15min før kokeslutt, og tilsette den mengden demerera sukker som trengs for å oppnå ønsket OG, i forhold til den målte SG'en? Eller burde jeg gjøre mitt beste i å beregne dette i forveien og heller satse på at det er innenfor når jeg er ferdig?
Jeg har heller aldri brukt demerera sukker, gir sukkeret fra seg mye smak på brygget?
Takker for all hjelp!