Hei!
Eg er heilt ny på brygging. Eg har laga tre batchar med øl så langt. Eg har brukt lys maltekstrakt, og fått hjelp av de ansatte der eg handlar med humletilsetning også videre. Eg har laga ein american pale ale, ein kolsch, og ein pils. Alle har forsåvidt blitt same farge og ganske lik på smak (temperaturreguleringer har vore rett). Når eg brygga i går tok eg i bruk spesialmalt og irish moss for å prøve å få ein litt meir lys farge (bryggar kolsch igjen), så det kan vere at EBCen blir litt lavare no. Er det andre tiltak eg kan gjere for å få lysere EBC? Det har blitt eit raudskjær i alt eg har brygga så langt, typ amber ale.
Skal slutte med maltekstrakt og gå over til å meske etterkvart, men har ikkje råd til ein 36l-kjele endå. Så langt har eg brukt ein 10 liters kjele og brygga vørteren der, helt det opp i gjærlingsbøtta, og fylt på med vatn til det blir 25 liter. Kanskje det er derfor eg får den fargen? Ølet har blitt ganske godt kvar gong.
Eg er heilt ny på brygging. Eg har laga tre batchar med øl så langt. Eg har brukt lys maltekstrakt, og fått hjelp av de ansatte der eg handlar med humletilsetning også videre. Eg har laga ein american pale ale, ein kolsch, og ein pils. Alle har forsåvidt blitt same farge og ganske lik på smak (temperaturreguleringer har vore rett). Når eg brygga i går tok eg i bruk spesialmalt og irish moss for å prøve å få ein litt meir lys farge (bryggar kolsch igjen), så det kan vere at EBCen blir litt lavare no. Er det andre tiltak eg kan gjere for å få lysere EBC? Det har blitt eit raudskjær i alt eg har brygga så langt, typ amber ale.
Skal slutte med maltekstrakt og gå over til å meske etterkvart, men har ikkje råd til ein 36l-kjele endå. Så langt har eg brukt ein 10 liters kjele og brygga vørteren der, helt det opp i gjærlingsbøtta, og fylt på med vatn til det blir 25 liter. Kanskje det er derfor eg får den fargen? Ølet har blitt ganske godt kvar gong.