Hei!
Som en nykommer på forumet vil jeg først benytte anledningen til å takke for all informasjon og mange tips og gode råd som jeg har funnet her inne. Jeg fikk boka Ølbrygging av kona i julegave og med den som bakgrunn og det jeg har lært her inne, har vi nå kjøpt oss en Speidel 20 L og skal brygge vårt første øl i morgen. Konge!!!
Vårt første øl bli Halvor IBA kjøpt som sett fra bryggselv. Men i pakken lå det ingen oppskrift. Humleskjemaet ligger der, men intet om mengde meskevann og -tid. Ei heller vet jeg hvor lenge dette skal kokes.
Høres det ok ut å starte med 25 L i karet og meske ved 65 C i 60 minutter og 78 C i 15 minutter. Jeg tipper det er ca 6 kg malt hvilket skulle tilsi at jeg bør skylle med 10 liter? Men hva med kokinga - 60 eller 90 minutter?
Hadde satt stor pris på rettledning :yes:
Som en nykommer på forumet vil jeg først benytte anledningen til å takke for all informasjon og mange tips og gode råd som jeg har funnet her inne. Jeg fikk boka Ølbrygging av kona i julegave og med den som bakgrunn og det jeg har lært her inne, har vi nå kjøpt oss en Speidel 20 L og skal brygge vårt første øl i morgen. Konge!!!
Vårt første øl bli Halvor IBA kjøpt som sett fra bryggselv. Men i pakken lå det ingen oppskrift. Humleskjemaet ligger der, men intet om mengde meskevann og -tid. Ei heller vet jeg hvor lenge dette skal kokes.
Høres det ok ut å starte med 25 L i karet og meske ved 65 C i 60 minutter og 78 C i 15 minutter. Jeg tipper det er ca 6 kg malt hvilket skulle tilsi at jeg bør skylle med 10 liter? Men hva med kokinga - 60 eller 90 minutter?
Hadde satt stor pris på rettledning :yes: