Lite svar her?? Jeg lurer litt på dette og.
Jeg vasket gjær å fikk 0,5 liter og etter ca 3 uker var gjæren sunket til det halve. Hva kalkuleres med, 0,5 eller 0,25 liter?
Min erfaring:
Gjær slurry fra Wlp 051 Vasket 08.12.2013 0,25 liter. (tidligere 0,5L)
Dyrket ny gjær av ny bunnfelt gjær fra samme vaskevann i flere omganger, satt på kjøl 30.12.2013 0,2 liter (tidligere 0,4L)
I følge Mr Malty hadde jeg for lite gjær når jeg regnet med målene etter gjæren hadde sunket sammen til 0,25L og 0,2L
Bryggedag 23.01.2014, altså var gjæren over 6 uker i kjøleskap og nydyrket gjær 3 uker og 3 dager i kjøleskap.
Jeg satt en starter på 1,5L ny vørter og all gjæren (0,45L) for å friske opp å få mere gjærseller.
Gjæringen startet hurtig å etter 2 til 3 dager var vørteren gått fra OG1050 til FG1014.
Det er kjukt lag med gjær på bunnen av gjæringsspannene.
For meg ser det ut som det ble for mye gjær?