Jeg har også gått over til tvangskarbonering, for enkelhets skyld. Det er lett å få nøyaktig CO2 innhold, og man får litt mindre gjærrester. Jeg har imidlertid alltid litt mer øl enn det jeg får plass til i et fat, så jeg har begynt å fylle tre-fire flasker med Coopers karboneringsdrops, og så fylle resten på fat. Er i utgangspunktet skeptisk til rensligheten med drops, men siden det er enkelt og det bare er snakk om noen få flasker, gjør jeg det likevel. Vil jeg ha flere flasker, mottrykksfyller jeg.
CO2 er CO2, så det har ingen betydning om man gjør det ene eller det andre. Ølet blir konsumklart litt fortere med kunstig karbonering, men jeg kan ikke påstå det er noen videre kvalitetsforskjell. Ved naturlig karbonering må det gjerne stå et par uker i romtemperatur før kullsyren har utviklet seg skikkelig, men avhengig av temperatur, trykk og eventuell risting, kan et tvangskarbonert øl være drikkbart mye raskere.