Ferdig med 5 batch og har oppdaget ett problem som ser ut som har skjedd i 3 og i 5 batch.
I 3 batch som var en lavprosents amber, har jeg opplevd små hvite klumper som ikke hadde "lagt seg" før tapping på flaske, trodde disse skulle legge seg med gjærfellingen, men det har egentlig ikke skjedd.
Noen ideer hva dette kan skyldes?
I 5 batch, en IPA, så alt vel og bra ut, endel "snøstorm" under gjæring, men klarnet ganske bra etter 7-8 dager, deretter tørrhumlet jeg pellets i pose en 4-5 dager.
Når jeg skulle tappe på flaske så drikken veldig uklar ut, tenkte at dette ville ordne seg etter lagring, og at det ville klares.
Men når jeg nå, etter 10 dagers karbonering (ved 20C) og 1 uke lagring (ved 10C), åpner flaskene skjer det noe merkelig.
Gjæren og det jeg antar er humlepartikler virvles opp av karboneringen fra bunnen av, og drikken blir derfor litt gjæraktig i smaken og uklar.
Etter forsiktig helling fra flaske av både batch 3 og 5 ligger det knapt noe gjærlag igjen i flaskene. Alle andre batchene har fått et kraftig og stabilt gjærlag i bunn.
Brukt Irish Moss i begge.
Brukt Wyeast English ale i begge.
Kontaminering?
For kort lagring av batch 5?
Andre forklaringer?
I 3 batch som var en lavprosents amber, har jeg opplevd små hvite klumper som ikke hadde "lagt seg" før tapping på flaske, trodde disse skulle legge seg med gjærfellingen, men det har egentlig ikke skjedd.
Noen ideer hva dette kan skyldes?
I 5 batch, en IPA, så alt vel og bra ut, endel "snøstorm" under gjæring, men klarnet ganske bra etter 7-8 dager, deretter tørrhumlet jeg pellets i pose en 4-5 dager.
Når jeg skulle tappe på flaske så drikken veldig uklar ut, tenkte at dette ville ordne seg etter lagring, og at det ville klares.
Men når jeg nå, etter 10 dagers karbonering (ved 20C) og 1 uke lagring (ved 10C), åpner flaskene skjer det noe merkelig.
Gjæren og det jeg antar er humlepartikler virvles opp av karboneringen fra bunnen av, og drikken blir derfor litt gjæraktig i smaken og uklar.
Etter forsiktig helling fra flaske av både batch 3 og 5 ligger det knapt noe gjærlag igjen i flaskene. Alle andre batchene har fått et kraftig og stabilt gjærlag i bunn.
Brukt Irish Moss i begge.
Brukt Wyeast English ale i begge.
Kontaminering?
For kort lagring av batch 5?
Andre forklaringer?