1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Mesk ble hvit som melk

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av S1000xr, 5 Aug 2019.

  1. S1000xr

    S1000xr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har brygget et par år nå, satt Lucky Jack på Lørdag... Under mesking ble vørter som skummet melk, ble kastet etter 45 min , spurte på brygg selv i dag, de sa at dette kunne skje hvis for mye proteiner... Noe jeg finner meget merkelig aldri opplevd før.
    De mente at dette ville forsvinne under kok osv, noen opplevd det samme?
     
  2. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Har hatt det vær gang jeg har forsøkt meg på Kølsch... lavt meske steg (51-55 grader) etter att jeg droppa det steget og går rett på 65 - 68 grader er problemet borte. Tok døden på 2 netthandelen bryggere med det meske steget, brenner i bunn og blir som ett isolerende lag med kull og all varme gikk ned og tok døden på ett element den ene gangen og elektronikken den andre gangen.
     
  3. S1000xr

    S1000xr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da var det rett av meg å bryte av.. Følte at brygg selv kom med et merkelig svar, brygget endel Lucky men aldri opplevd maken... Brygger på en Speidel 20 l
     
  4. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Da kunne du fortsatt. Speidel har ikke det samme problemet.
     
  5. S1000xr

    S1000xr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lærer stadig.... Takk blir ikke avbrutt neste gang, ble skremt av farge på mesk. Ble sur og bare avbrøt Lørdagens bryggehygge
     
  6. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når det føles feil, er det feil.
    Stol på instinktet, selv om det kunne gått bra denne gangen om du hadde fortsatt.
     
  7. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Sikkert bare litt mye mel. Mesken blir klar etter hvert.
     
    Ole Mørkved og loebrygg liker dette.
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Mesker en saison nå, med 90% pilsner- og 10% hvetemalt. Jeg mesker inn på 65 grader, og en sånn mesk starter tilværelsen som lys mjølsuppe; ikke ulik mjølk i fargen. Og sånn må det jo være, fordi stivelsen ennå ikke er konvertert til sukker.

    Dette kan du bruke til visuell kontroll med konverteringa. Når mesken får stå i ro, og det som er over maltsenga er blankt og klart, så kan du regne med at stivelsen er omdannet til sukker. (Jeg tar gjerne en jodprøve likevel - i alle fall hvis jeg prøver å korte ned mesketida mest mulig.)
     

Del denne siden