Hei hei!
Jeg fortsetter å mase litt om dette meskegreiene mine.
Jeg har funnet en oppskrift på nettet jeg ønsker å lage, og lurer på om noen kan se igjennom prosessen slik jeg ser den for å kontrollere at jeg har forstått?
Original oppskrift er her: http://www.homebrewtalk.com/f71/ohiobrewtus-hoegaarden-clone-ag-37991/
Til rådighet har jeg 1 x 20L kjele, 2 x 10L kjele
Planen min er å meske halvparten av kornet i 20L kjelen med en meskepose, for å så helle vørteren over i en av 10L kjelene når den er klar, for å så gjenta prosessen med resten av kornet, og så helle alt tilbake igjen i 20L kjelen til slutt.
Spørsmål nr 1 blir da:
Hvor mye væske tror dere jeg kan ha i 20L kjelen når jeg skal koke inn humle og krydder uten at det koker over? Hvor mye svinn kan jeg regne med under koking?
Spørsmål nr 2:
Har noen et forslag til hvordan jeg skal gå frem med denne meskeprosessen i kjelen? Hvor mye vann skal jeg ha i første gangen? Hva gjør jeg når jeg har helt av dette, skal jeg helle det over en gang til? Skal jeg tilsette mer vann?
Hjelp meg å ta neste steg over til all-grain
- Martin
Jeg fortsetter å mase litt om dette meskegreiene mine.
Jeg har funnet en oppskrift på nettet jeg ønsker å lage, og lurer på om noen kan se igjennom prosessen slik jeg ser den for å kontrollere at jeg har forstått?
Original oppskrift er her: http://www.homebrewtalk.com/f71/ohiobrewtus-hoegaarden-clone-ag-37991/
Til rådighet har jeg 1 x 20L kjele, 2 x 10L kjele
Planen min er å meske halvparten av kornet i 20L kjelen med en meskepose, for å så helle vørteren over i en av 10L kjelene når den er klar, for å så gjenta prosessen med resten av kornet, og så helle alt tilbake igjen i 20L kjelen til slutt.
Spørsmål nr 1 blir da:
Hvor mye væske tror dere jeg kan ha i 20L kjelen når jeg skal koke inn humle og krydder uten at det koker over? Hvor mye svinn kan jeg regne med under koking?
Spørsmål nr 2:
Har noen et forslag til hvordan jeg skal gå frem med denne meskeprosessen i kjelen? Hvor mye vann skal jeg ha i første gangen? Hva gjør jeg når jeg har helt av dette, skal jeg helle det over en gang til? Skal jeg tilsette mer vann?
Hjelp meg å ta neste steg over til all-grain
- Martin