Jan Morten skrev:
Dosering med pils enzym i vørter (i pulverform) har jeg dessverre ingen erfaring med. Somsagt er jeg gruelig redd & ikke rent lite
nærvøs når jeg ser på de søte små pakkene
Test 1;
Men har forsket litt på dette nu. Altså kjøpte jeg en boks "kit" med Coobra pils (1.5kg lys humlet ekstarkt) som jeg satte på total 11L batch (sukker ble IKKE tilsatt) -> Kokte ekstrakt i 4L vann og spedde til totalen med kokt avkjølt vann. Dunken fikk 1t med akvariepumpe også
Orginal medfølgende gjær tilsatt.
-> målt OG 1038
Jeg vet at dette stort sett havner på FG 1020 da denne ekstrakten har endel "tungfordøyelig" sukkerarter.
I forskningens navn tilførte jeg 1g altså ETT GRAM av pils enzym. 6 dager senere står vekta på FG 1001
Suppa er tynn som vann og oser. . . . alkohol :cheeky: 100Kr fattigere og en erfaring rikere :ilike:
Test 2: Jeg har en porter stående til klarning ;D Denne har FG 1018 og er god i smaken allerede. Jeg tapper av 1L av den, setter på 1,5L plastflaske med noen fnugg (= mikroskopisk lite) av enzym. Setter på kork med gjærlås og flytter den til 20 grader. Noen timer går og HVA SKJER
Det tar til å pluppe i gjærlåsen igjenn !! 4 dager senere stilner det og vekta viser 1002
Jeg har ikke testet dette på malt før mesking. Jeg har ikke tenkt å gjøre det heller :besserwisser: Jeg har tatt de to pakkene jeg har igjenn og kastet dem !!!!
Ifølge anvisningen tilsettes pakke a 3g sammen med gjær i brygg hvor man sitat; ønsker en bedre utgjæring ved bruk av tørrgjær. Ingredienser: Dextrose og AMG Enzymer MEN :neinei: Resultatet gir VIN og atter VIN og vi er ikke intresert i ØLLEVIN ikke sant
Ikke bruk dette enzymet er rådet fra Knuthaugen`s Samlede :neinei: Det vil bare føre fortvilelse med seg.
Når det gjelder FG 1020 fortviles det ikke lenger :laugh: En god Porter /Stout med denne OG er silke i halsen, ja
selv en IPA med en god dasj honning er finfin lesk med OG 1018-20 ifølge fruen :angel:
olice: Infiser aldri noe som kan bli godt med Pilsner-Enzym :lessmile: