1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Meske over flere timer?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Arnljot, 15 Jan 2018.

  1. Arnljot

    Arnljot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hei, jeg har en lys lager i ermet, og med 10 grader stabilt på loftet er jeg fristet til å brygge den.

    Det jeg lurer på er om jeg kan meske mens jeg er på jobb, og så koke når jeg kommer hjem?
     
  2. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Det gjør jeg hver gang jeg brygger, med Speidel.
     
  3. stigus

    stigus
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Løvenstad
    Mesker som regel over natta med grainfatheren.
     
  4. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Mesket over natt eller mens jeg er på jobb flere ganger. Får som regel 1-2 poeng mer utgjæring enn hva jeg ellers får, legger derfor temperaturen litt høyere, noe som har fungert bra.
     
    Finn Berger liker dette.
  5. Kodal Brygg

    Kodal Brygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Pass på å holde tempraturen. Jeg mesket og forlot brygger i avslått tilstand. Dagen etter var tempraturen 30 grader og for å si det mildt, det lukta oppkast langt ut på gårdsplassen. Jeg koket den og kjørte gjæring som vanlig allikevel, og noe av lukten forsvant men du verden. Den var ille. Gikk i dass.
     
    Finn Berger og TorfinnS liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det der tror jeg er et veldig godt råd. Jeg drev en del med å meske lenge - ikke over natta, men over en viss grense tror jeg det spiller liten rolle - og fikk problemer med at ølet ble for godt utgjæret, og smakte tynnere enn jeg ville.
     
  7. Arnljot

    Arnljot
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tusen takk, da blir det dagsmesking på onsdag vil jeg tro :)
     
  8. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skulle gjerne gjort dette sjøl, men jeg er litt skeptisk til Speidelen min. Av og til henger den seg opp under mesking; da må jeg trekke ut støpslet og starte meskeprogrammet på nytt. Fryktelig irriterende.
     
  9. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Smørsyre :) Lurt koke vørteren rett etter mesking.
     
    Kodal Brygg og KevinE liker dette.

Del denne siden