Det kommer helt an på OG, samt hvilken gjær du har. I flere øl vil du gjære helt ned. Men at denne skulle gjære helt ned mtp hvor høy mesketempen var, er temmelig ekstremt. Jo høyere mesketemp, jo flere ugjærbare sukkerkjeder skiller du ut. Jeg må nesten dobbelsjekke det når jeg flasker over helga...FG på 1000 er jo temmelig ekstremt, eller? (Nybegynnerundring her, altså)
Lallemand Belle Saison gjær.Hææ. Det hørtes muffins ut. Du ville jo ikke fått det på 62 i tre timer engang. Du har ikke nevnt hvilken gjær du bruker men virker som en vanlig ale gjær?
DET forklarer en hel delLallemand Belle Saison gjær.
Ville bare ha en Saison gjær, kom ikke på å se på utgjæringen [emoji14] men det var sikkert bra at det ble en arbeidshest mtp mesketemperaturen.DET forklarer en hel del
Tilsetting av sukker øker ikke utgjæring men senker FG fordi det du egentlig gjør da er og tilsette alkohol, fx vil 2 kg. sukker bli til 1 kg. alkohol.
Hvis jeg ikke tenker helt ulogisk her,
altså, du øker OG ved å tilsette sukker, i tilegg senker du FG
da blir vel den totale utgjæringen høyere
Hvis jeg ikke tenker helt ulogisk her,
altså, du øker OG ved å tilsette sukker, i tilegg senker du FG
da blir vel den totale utgjæringen høyere
men du får ikke noe av maltsukkeret til og gjære mer ut så sukkeret øker bare alkoholprosenten noe, og Co2 nivået hvis det er i tette beholdere.
Sukkeret øker da OG, eller SG da.. Hvis man tilsetter sukker uti gjæringen så kan man legge til dette på OG, altså hvor mye sukker gjæren egentlig har fortært tilsammen.
Vil det å tilsette spraymalt gi en bedre smak da?Joda, men det er ikke som mange tror at vørten du startet med har gjæret bedre ut.
Og tilsett 2 kg, sukker eller 1 kg akohol da i form av HB gjør nøyaktig samme nytten, og samme smaken.
Slik jeg ser det så lurer trådstarter på om sukker gjør akkarat den nytten, at vørteren da gjærer bedre ut, svaret er de NEI.