Om tidsbruk: Den ekstra runden som skiller batch sparging fra no sparge tar 30-45 minutter, alt etter hvor effektiv jeg er. Du skal tappe i vannet, røre litt og la det stå et kvarter. Så er det en runde med vorlauf, og så tapping. Så det er ikke nødvendigvis så mye tid å spare, i forhold til kontinuerlig skylling.
Det er neppe noe poeng i å tappe langsomt når du kjører batchsparge eller no sparge, siden det ikke er snakk om å vaske ut mer av sukkeret, bare om å tappe ut den søte væsken. Den blir ikke søtere om du tapper langsomt. Jeg tror du gjerne kan åpne krana helt. Men du kanskje kjøre langsomt helt mot slutten, for å gi den væsken som henger igjen i de øvre lagene av masken en sjanse til å sive ned og bli med ut?
@Jonas Ikke tenk for mye på effektivitet. Hvis du tyner ut mest mulig, risikerer du å tyne ut en del ubehagelige stoffer (fenoler/tanniner) av malten, også. Det er en fare hvis du bruker kontinuerlig skylling. No sparge gir best kvalitet på vørteren, så du kan jo overveie om det er verdt den ekstra innsatsen av malt.