1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Vis oss ditt Bryggeri/Bryggerom

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av Roargutten, 10 Des 2015.

  1. BrewBoy

    BrewBoy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Håper det er belegg du har på gulvet
     
  2. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    De tøffe gutta brygger rett på parketten.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    magne1972, Naxi, rodfjell og 2 andre liker dette.
  3. Glenn

    Glenn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mjøndalen
    Fly sparging in progress image.jpg
     
    Mc. liker dette.
  4. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
    Mesking i To Fulle Menn Bodbryggeri: 2016-02-05 13.27.40.jpg
     
  5. eMTea

    eMTea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg brygger i garasjen, men ting er litt midlertidig enda. Har ihvertfall skikkelig avtrekk på plass :)

    DSC_3779 (Medium).JPG

    Råvarene for å bygge arbeidsbenk er på plass, det er bare tiden det står på nå.
    Gjenstår også litt ting som foring og belistning av vinduer, og gulvet skal epoxymales til sommeren.

    Når arbeidsbenk og øvrige skap og hyller er ferdige, så kan jeg tenke på å bygge en egen bryggebenk/tralle.
    Siden garasjen brukes til flere hobbyer, så vil jeg ikke låse meg så veldig til faste plasser til ting.
    DSC_3680~02 (Medium).JPG
     
  6. B3nd1k

    B3nd1k
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fredrikstad
    Kjellerbrygging ;)
    IMG_20160206_132345.jpg IMG_20160305_122558.jpg IMG_20160214_131701.jpg IMG_20160214_145128.jpg
     
    TorfinnS, staura, KriHart og 5 andre liker dette.
  7. Mortenpip

    Mortenpip
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lier
    image.jpeg Her er mitt lille bryggeri.
     
  8. Eltaco1

    Eltaco1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    20160306_223914.jpg
    Omsider fått jekk/vinsj i taket
     
  9. Torstein2 Vestfold

    Torstein2 Vestfold
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    LARDAL
    IMG_0927.jpg IMG_0931.jpg IMG_0922.jpg IMG_0929.jpg IMG_0925.jpg
    IMG_0932.jpg IMG_0924.jpg IMG_0923.jpg

    Bilder av et enkelt bryggeoppsett med stor kapasitet som fungerer veldig bra , brygger ca. 230 ltr. netto. Bygd opp av en utrangert, godt isolert melketank med silspann.
    For å slippe å lage hull i tanken bruker vi dypp-varmere , 3 stk. à 6 KW som vi da først setter nedi kjelen og varmer opp til mesketemperatur, så taes de ut av kjelen.
    Deretter går silspann og malt inn, rører godt om og sirkulerer ca. 5 min., legger et teppe over lar det meske seg en times tid, siden tanken er godt isolert synker ikke mesketemperaturen merkbart.
    Så sirkulerer vi 5 min. igjen, heiser silspannet, setter varmerene inn og skyller med omtrent 100 ltr. varmt vann, lar den renne av seg til det er riktig nivå i kjelen og drar vi den vekk og det kokes.
    Vi pumper deretter gjennom en motstrømskjøler laget av 1/2" kobberrør / 18mm. PEX og rett i gjærspann.
    Har kjørt 3 brygginger og havner på utbytte ca. 72% ...som kankje er ok (?) , prøvde mer sirkulering en gang, men det tetta seg veldig i spannet
     

    Vedlagte filer:

  10. MegaTrond

    MegaTrond
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hva slags jekk/skinne er det?

    Sent fra min LG-H850 via Tapatalk
     
  11. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Ser ut som en jekketalje.
     
  12. Eltaco1

    Eltaco1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kjøpt på Jula.
     
    MegaTrond liker dette.
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Da har jeg endelig etablert meg litt og innført rotet mitt ned i kjelleren her:

    1.jpg
    1# Selve bryggeriet. Dette har jeg jo postet før i en annen tråd, men det var vel før det ble som det har blitt.. No sparge oppsett. 14 liter ned på bøtte, 12 liter i fat. Kapasitet på ca OG 1.105. En aktiv PID som styrer element i HERMS, andre er bare til avlesning. Har prober i både mesk og kok så jeg flytter bare den avtakbare kabelen mellom de ettersom hvor i prosessen jeg er, for å lese av temp i kjelene på den andre PID'en. March-pumpe som dytter vørter inn i HERMS'en og spinner litt under nedkjøling og WP. Kun tre slanger, dvs lite rengjøring. Blichmann 10G og 25.7L kokekjele. Perfekt, ikke mer stål og avdamping enn nødvendig.

    2.jpg
    #2. Snudd kameraet 180 grader. Flott rotete, men det er slik jeg finner igjen ting. To STC-1000+ styrte kjøleskap og ett styrt av ITC310. Siste store er bare til whatever, gjær, øl etc.. Skal ha inn et gjæringsskap til. To magnetrørere og noen 3L norgesglass med Starsan jeg heller hit og dit for å sanitere, noen gjæringskar og resten er vel bare mentalt organisert rot. Vannkoker til morgen-te-koppen må man jo også ha.

    Alt i alt, veldig happy med oppsettet. Midt mellom de to bildene har jeg en bittelite kjøkkenbord med laptop og stoler.
     
    #33 Miguel, 25 Nov 2016
    Sist redigert: 25 Nov 2016
    YngveKL, Bjørnar E, Ølbjørn og 3 andre liker dette.
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Slåss med bikkja om madrassen under hylla. Det er en Alaska Husky så han fikser en natt på teppet :p
     
    YngveKL, Kjetil S, Ølbjørn og 2 andre liker dette.
  16. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Ja da var den store dagen kommet, mitt nye bryggeri er ferdig, eller nesten ferfig, og det skulle innvies med brygging av pils til elektrikkeren.
    Han skulle samtidig koble opp 3-fas 32A til bryggeromet, så mye av bryggingen tok undertegnede seg av.
    Ettersom han skulle brygge en 30 liter sats så ble det å låne Koker69 sin Brewcrafter.

    IMG_0332.JPG
    En noe midlertidig vaskeanordning klammpa sammen av noen 2"x4" og en murerstamp fra Biltema med vannlås fra samme firma. men det funka konge det.

    IMG_0337.JPG
    Gjæringsskap er på plass, ene blir brukt til lagring nå
    IMG_0338.JPG IMG_0339.JPG
    Elektrikeren i full sving med skylling

    IMG_0341.JPG
    Lampeskjerm fra Ikea som avsug... funka konge det. må kansje korte inn noe på slangen, kondenserte litt i vifta, men strengt tatt ikke noe problem.

    IMG_0342.JPG

    Ja og så var det elektrikeren da... neida det blir så bra, mangler noen nipler som jeg får skaffe imorgen.

    Min beste bryggedag så langt i minn korte bryggekariere, alt funka perfekt, og bryggeromet gjorde alt såååååå mye enklere. Angrer ikke på att jeg bygde meg mitt lille bryggeri, litt lavt under taket, men synest stor takhøyde er sjukt oppskrytt.

    En skål fra Chiefen :beercheers:
     
    #36 Chiefen, 6 Des 2016
    Sist redigert: 7 Des 2016
    YngveKL, Arnljot, Finn Berger og 11 andre liker dette.
  17. Pedersen

    Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Aust Torpa
    Da begynner jeg endelig å bli fornøyd med det nye bryggeriet, eneste jeg mangler nå er å bytte ut dyppkjøler med motstrømskjøler og bytte ut 12v pumpa på HLT med en chugger eller March.
    Brygger fint 25L til 70L batch med 85-90% meskeeffektivitet.
    IMG_2013.JPG
     
  18. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    En litt på siden komentar her. Går faktisk ned i Bryggerommet og setter meg nesten ver kveld nå og tenker og filosoferer over fremtidige brygg og ikke minst utstyr, tar meg en øl og bare føler roen.
    Alle burde ha rett på ett bryggeromm, gjerne betalt av staten..... er sikker på att sjukemeldinger og phykriatiske kostnader hadde gått drastisk ned.
    Bryggerommet blir hereter omtalt som Hyggerommet.
     
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    .Med mindre jeg er bortreist på jobb så tilbringer jeg iallefall en time eller to hver dag i det jeg kaller for bryggeriet. Det er målinger, det er rydding, det er vasking som må taes tak i. samtidig så er det her jeg egentlig lager oppskriftene mine siden jeg kan gå rundt og smake i de forskjellige kjøleskapene og justere oppskrifter. Smaker litt her og der ganske ofte. Kjøleskapet er mora, det som står inni er barna mine. Følger opp så tett jeg kan.
     
    MartinK og Dopamine release liker dette.
  20. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Barna mine er voksne nå, ølet mitt rekker aldri å bli det... her må jeg skjerpe meg
    Likheten mellom ungdomen idag og Jesus?
    Jo de bor hjemme til de er godt over 30 og om de gjør noe så er det ett under. :)
     

Del denne siden