Hei.
Er helt blodfersk og har et spørsmål vedrørende mesking.
Vi har kjøpt et sett julebrygg (red nose).
Problemet vårt er at veiledningen som fulgte med er for brygging med Brewolution's Brewster. Der blir følgende mesking foreslått:
Mæskning
-Fyld 19 liter (10 cm fra toppen) vand i Brewsteren og varm op til 65° C.
-Sæt indsatssien ned i kedelen og hæld malten (pose 3) i.
-Start pumpen og re-cirkuler i 90 minutter. Kan periodevis standses hvis bunden løber tør.
-Opvarm 10 14 liter vand i en gryde til 78° C. til brug under sparging (udmæskning)
-Efter 90 minutters mæskning, når alarmen lyder, indstilles temperaturen til 77° C. Når alarmen lyder for 77° C. er mæskeperioden slut.
-Indsatssien hæves så den tømmes for urt og der udmæskes med 78° C. varmt vand til ca. 2 cm fra toppen af kedelen.
-Indsatssien fjernes fra gryden, og hænges over en spand, så den kan dryppe af
Mine gode venner og jeg skal brygge dette i et enkelt hjemmelaget oppsett, med et isolert gjæringskar med falsk bunn som vi skal bruke til mesking. Er det noen som har et godt forslag for hvordan vi best mulig og på enklest vis kan få gjort en effektiv mesking?
Er helt blodfersk og har et spørsmål vedrørende mesking.
Vi har kjøpt et sett julebrygg (red nose).
Problemet vårt er at veiledningen som fulgte med er for brygging med Brewolution's Brewster. Der blir følgende mesking foreslått:
Mæskning
-Fyld 19 liter (10 cm fra toppen) vand i Brewsteren og varm op til 65° C.
-Sæt indsatssien ned i kedelen og hæld malten (pose 3) i.
-Start pumpen og re-cirkuler i 90 minutter. Kan periodevis standses hvis bunden løber tør.
-Opvarm 10 14 liter vand i en gryde til 78° C. til brug under sparging (udmæskning)
-Efter 90 minutters mæskning, når alarmen lyder, indstilles temperaturen til 77° C. Når alarmen lyder for 77° C. er mæskeperioden slut.
-Indsatssien hæves så den tømmes for urt og der udmæskes med 78° C. varmt vand til ca. 2 cm fra toppen af kedelen.
-Indsatssien fjernes fra gryden, og hænges over en spand, så den kan dryppe af
Mine gode venner og jeg skal brygge dette i et enkelt hjemmelaget oppsett, med et isolert gjæringskar med falsk bunn som vi skal bruke til mesking. Er det noen som har et godt forslag for hvordan vi best mulig og på enklest vis kan få gjort en effektiv mesking?