Hei.
Jeg har et spørsmål naturlig gjær.
Eksempler: Økologiske rosiner, skall fra økologiske epler o.l.
Er det noen som vet om en oversikt der man finne litt informasjon om karakteristikker for slik naturlig gjær? Skjønner at de ikke kan forventes være helt lik fra gang til gang, men antar det er en trend eller et utslagsfelt pr. gjær-kilde? Evt. hvis det ikke fins noen kilder, fins det (enkle) metoder for selv å kartlegge slik informasjon?
Er interessert i ting som alkoholtoleranse, gjæringstemperatur, utgjæring o.l.
Jeg har et spørsmål naturlig gjær.
Eksempler: Økologiske rosiner, skall fra økologiske epler o.l.
Er det noen som vet om en oversikt der man finne litt informasjon om karakteristikker for slik naturlig gjær? Skjønner at de ikke kan forventes være helt lik fra gang til gang, men antar det er en trend eller et utslagsfelt pr. gjær-kilde? Evt. hvis det ikke fins noen kilder, fins det (enkle) metoder for selv å kartlegge slik informasjon?
Er interessert i ting som alkoholtoleranse, gjæringstemperatur, utgjæring o.l.